Silničáři na Vysočině od včera 250 výjezdů, včera jsem i po I. třídě na Jihlavsku sotva dojel, kamiony dnes ráno opět blokovaly kde co, pár cm a dělá to největší komplikace, přitom by stačilo pár řad sněhových zábran na polích v zatáčkách jako ještě nedávno, úplně zbytečné problémy.
V pondělí a v úterý to podle předpověďi pro náš kraj vypadá i v nížinách kolem 10 cm ale moc se mi tomu věřit nechce, teplota bude slabě nad 0. Na horách by to mohlo to úterý dát klidně pul metru Hlavně v úterý večer by se mělo zase prudce oteplovat takže by to v nížinách stejně hned roztalo
O víkendu a v příštím týdnu se asi vytvoří konečně pořádná zásoba sněhu na horách. Od středních poloh to bude takové všelijaké , teplota nahoru dolu , sem tam déšť. Myslím si že u nás se to bude pořád motat mezi 5-15cm sněhové pokrývky. Uvidíme hlavně to úterý co přinese.
swan1 Na sv nic zvláštního. Max úhrny od 3 do 8 mm od půlnoci, ve sněhu do 10 cm. Zde oblacno, občas 5 kapek a 3 vločky, celkem 1 mm od půlnoci. Zbývá nes , jsou +2, mírný vítr.
Tak téma by se mohlo přejmenovat na zimní počasí na horách, protože ty haldy sněhu, co předpovídají některé modely jsou neskutečné.
Nový sníh do středy ráno za 5 dní:
Krušné hory až kolem 47cm Šumava až kolem 65cm Jizerky-Krkonoše až kolem 69cm Orlické hory až kolem 50cm Jeseníky až kolem 33cm Beskydy až kolem 40cm Vysočina až kolem 32cm
Today2 No tož jsem zvědav ale jestli to bude takové jak dnes zak nedáme ani 1 cm, vůbec nesněží dneska hmm katastrofa modely nám na dnešek hodily kolem 5 cm a nic.ale jen 0.7°C a tvoří se jazyky vítr posiluje
Novorolak U nás to samé trasa Jihlava-Humpolec u V. Jeníkova silnice místama úplně zaváté ale i u nás nad obcí je to trochu zaváté ale není to ono chybí sněžení to bude ta správná horská atmosféra