Diskuse o počasí Zimní počasí i v nížinách na přelomu ledna a února?
Luka S
Přesně tak, riziko mrazů stoupne díky oteplování o 60%, vegetační doba začne prostě moc brzo, nížiny jsou úplně jasné, teď jsem měl jako střední poloha pár let štěstí, ale do budoucna mi to taky nepomůže, protože JMoravu mám 5 km, musím otestovat co s tím, nátěry+postřiky+odstínění apod., i papriky a rajčata se dají naroubovat na odolnou podnož, která vydrží chlad a odrůdy jsou vysloveně plísni odolné.
Yurri
Tak zrovna ty papriky a rajčata stačí vysadit týden po zmrzlých a je to v 90% případů tutovka, že to přežije až do září/října. Nemyslím si, že pravidelně bude mrznout 20. května. Budou roky s posledním mrazovým dnem někdy v březnu, to se klidně vsadím.
Jinak meruňky jsou prostě rizikový, nepamatuju rok, že by to bylo s nima bez nervů. Často přežily jen jedny - buď raný nebo pozdní, málokdy ale vymrzly všechny, chce to holt vysadit pokud možno co nejširší paletu odrůd.
Mega průser ale budou opylovači, tam je to horší než počasí.
ludvicek
On je právě ten vtip v tom, že to pokvete o měsíc dřív, takže i když bude poslední mráz o 14 dní dřív než normál, tak to na pomrznutí bude bohatě stačit a přesně jak říkáte, bez opylovačů to nedáme ani náhodou, než to lidem dojde, bude pozdě, biodiverzita tvořící se miliony let bude zabitá, zvlášť u nás. Paradoxně dubnové i květnové mrazy budou chodit bez ohledu na GO. Proto říkám, jestli budou teď 3/4 února nadprůměr, tak se příroda rozjede sakra brzo a vůbec mi to nevadí, jen holt nesmí od dubna vůbec mrznout
Napadl přes noc poprašek aa zase sněží, jenom kdyby KH neničilo vše, dobrá zelená to mohla být, nee rozpad.
KH nedokáže ničit, posledně výrazně sněžilo.
palma
Tenhle den je poslední zimní, věří tomu všichni, to co je ve výhledu prakticky nemá šanci se změnit a přejít do mrazu. Hrůza, ať to teplo je, bude i slunce.
Jinak ta hranice sněžení je asi níž než má být, sněží i ve 230mnm a do toho mírný vítr.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.