swan1 však vám tam lítají ufoni,známé šumavské bludičky ,něco podobného je údolí Hessdalen ,doporučuji docela vědecký rozbor na badatele.net....záhada nerozluštěna
Dnešní sváteční den parádní koulovačka a ledovybírání sudů a dokonce byli vidět běžkaři, protože máme po ranním přeměření 8 cm, teplota celý den nevystoupila nad -4, jako co víc si člověk může přát.
To je tak zajímavý, jakmile odjedu na slovensko tak už se přidává sněžení pro Most. A níže z Jadranu odsouvána na Ukrajinu, Opakuje se to stejný co letos v létě.
No a uz teď se ženou na Most srážky, ach
Jinak tam kde jsem je -23°C a 16cm. A v Mostě teď -5°C, max -3°C, ráno -13°C.
Radost ze sněhu nám pomalu končí ... zítra začne loučení, a půjde to rychle, protože je ho málo a je to čerstvý. Ochlazení dlouhou dobu vypadá že je v nedohlednu ... takže nám to roztaje všem a bude předjaří min +- 2 týdny. Škoda že ty srážky všechny prochčijou
Stranik Obleva u nás až ve středu, do té doby už budou mít sněhu všichni dost, spíš mám obavy, aby ta obleva netrvala jen mizerný 1 týden, to zase prdlajs stihnu.
Tady oblačno, -1, 1 cm sněhu, obleva je cítit ve vzduchu. Z ledovky zítra, pozítří strach nemám, teplý vzduch dorazí dřív než slabé srážky ve středu a povrchy stihnou rozmrznout.
Yurri Jojo, nakonec to možná nebude tak divoké jak se zdálo. Tady dnes opět ledový den a teploty až na úplný konec roku vlastě spíš jen kolem nuly. Na rybníku se bruslí, dalo se chvíli i běžkovat… U nás bude prosinec na poměry posledních let solidně zimní.
Tloušťku ledu jsem neměřil, ale když u nás zamrzá i tekoucí Labe, je to dostatečně spolehlivý signál, že bruslení na rybníku je už zcela bezpečný! Ono je to poznat i podle vzhledu a dunění ledu, jen je potřeba někdy přeskočit křehčí okraje, uprostřed je to bez obav! ?