Hrádečák Icon to Tedko posunul trochu na západ ale pořád Budem na tom okraji tady na západě takže nejspíš zase nic, GFS to dal naopak zase víc na východ
No GFS tím posledním výstupem úplně zmagořil pro ten východ. No naštěstí je v tom sám. Aladin, Ecák i Icon to dávají víc přes Vrchovinu, střed republiky a částečně i Čechy.
mira1 Souhlasím. Vydatné sněžení zitra na vysočině, s horách a j Čechách. Na východě opět teplý vzduch, takže déšť, ale jen do 5 mm. Tady teď 1,5 stupně, oblacno a slabé mrholeni.
kuba Uvidíme...Aladin nám teď třeba docela přeje a teoreticky by mohlo 10-15 čísel napadnout tak doufám, že i tentokrát se průběhem srážek trefí, jako posledně.
Tak u nás dnes slunečno a ráno -5st a po včerejším mokrém sněžení a nočním mrazu čerstvých bezmála 20 cm skoro prašanu. A sluníčka fakt hodně přes den - opalovalo úplně avytáhlo to na plus 2st. Odpoledne se zatáhlo a poletuje a zůstalo asi 16 cm. Uvidíme co zítra..
Mrazivé dnešní ráno
Skoro 20 cm dnes ráno
Skoro jasno, přechodně polojasno a opalovačka u otevřeného okna dneska
Jako mrazy to kresli pekny To pak vydrzet do konce roku to by bylo neco. Aspon jeden rok bez vanocni oblevy.. Nepamatuju ze by nekdy bylo na svatky trebas -10,-15,-20. Nema nekdo statistiku jak casto byvaj v CR takovy arkticky Vanoce, jestli vubec ?
Takhle to pro nás maluje předpověď, celkem by do středy mohlo spadnout 15 cm, takže ke 20 číslům by jsme se mohly přiblížit A v úterý to vypadá i na sněhové jazyky a závěje
Podle mě zase na jihu Čech nespadne nic max poprašek A příští týden oteplování a žádný sníh . Ochlazení z velkým ? Myslím že letos bude zima bohatá na snih na Moravě a Čechy bídná
tak mně se třeba líbí dnešní NAO, je ve výhledu cca za pět dní "zcela jisté" kam půjde.., a korelace mi připadne docela dobrá, teď bude někde okolo minima, čili za pár dní nižší teploty, a pak... je to rozházené, stejně jako předpovědní modely.. Ale sníh na Mikuláše by byl dobrej, pamatuju jak jsem cca před 15 ti lety vylezl z baráku a bez jediného kroku jsem doplachtil na stanici autobusu o padesát metrů dál z mírného kopce..Zde, kde žiji nyní, bohužel, nečekám zázraky, pod nulou v noci, škobrtání okolo +3 přes den.
Čáry máry fuk a ochlazení na příští víkend je fuč Modely už to začínají vidět jinak... A co pořád máte někteří proti Moravě, mrkněte napr. na záložku sucho na chmi nebo na intersucho a zjistíte kde je srážek více
Ai-kun: arktické Vánoce si pamatuju v roce 1996, bylo mezi svátky a Silvestrem tady až neuvěřitelných -27, denní maxima kolem -14, dnes nepředstavitelné.