PatrikMO Tady stále ve stínu 20-22cm.Už ať je to pryč.Jenže v noci to trochu přimrzne a tání bude i přes den pomalejší.Závěje které tu mají výšku i přes 1 metr vydrží i do začátku příštího týdne.
Ten vyhled je brutalni.. Vse se zacne probouzet.. Velký špatný Dnes jsem tu nameril ve 14.00 h + 9,6 stC. JZ myslim jednoznacne dnes nejteplejsim regionem, ale i vcera...
Kobylí na JM dnes +10 a stanice kousek od Znojma i přes +10,5, takže nejteplejší lokalitou dnes JM, což se dá čekat. Sníh tady nebyl, takže nic nemohlo roztát. Jaro je tady
Aidamko To bys musel porovnat s nizinama tady, na J, JZ.. Ne se mnou, v 530mnm..kde bylo skoro +10.. Odpoledne, o par prispevku zpet si tu psal, ze je u tebe +5,5.. Posumavi teplejsi nez Brno, no fuj...
swan1 No tak v 7 večer ano. Maximum se zastavilo na +9. Jo ale tak JZ si nemůže na teplo stěžovat. Náhodou Šumava na jaře je nádherná, já ti závidím... No my si pak vezmeme prvenství v teplotách a nebo suchu.. To bude jedno.
Aidamko V JZ profucich byvame na Šumave logicky bezkonkurencni..vy na J Morave zase v tech od JV, kdy vam tam fičí klidne 60-70km/h a u nas se nehne listek..a i v tech teplotach.. Diky specifickym mrazovym kotlinam nam tu ovsem i pri jinak teplem jaru vetsinou pri kvetnovych mrazech vse pomrzne.. Loni tu mrzlo i v cervnu.. Bydlim v kotlince cca 3x3km kde byvame co se urody ovoce tyce, vetsinou bez šancí..
Tak nejnižší noční teplota měla být +1 neklesli jsme pod +3,5..Teď máme +4, sníh prakticky zmizel, 15-20cm pryč za dva dny..Nějaké ochlazení je tam někdy okolo 3-5.3. Ale to neberu jako hotovou věc.
palma He, to je zajímavé, my jsme se na chvilku pod nulou ocitli, ale zaznamenalo to jen čidlo na stanici, u domu bylo pořád tak nějak stejně. Je celkem zajímavé, že to znenadání spadlo o 4 stupně a za pár desítek minut jsme zase nad nulou. Ale už si připíšeme mrazový den. Kuriozita.
swan1 No je to strašné, pro člověka velký skok, už dnes je velmi teplo kolem 8 stupňů už mám, na 10 se dostaneme, sníh už je v háji skoro, ale ledík pořád drží dobře aspoň na kraji rybníku takže by se dalo ještě klidně bruslit ale zítra už asi ne, no zima skončila☺️