swan1 F4 tak ono jestliže bylo proudění S až SV tak se není čemu divit byl sem ve srážkovém stínu Orlických a Krkonoš.... prostě ze zelených nic nepadalo až teď cca od 6 ráno sněží takže k 1cm mít budeme.... sníh tedy před oblevou 13cm..... slehl a to hodně a teplota -3,5C
U nás už z těch přeháněk spíš padá zmrzlé mrholení, otepluje se za chvilku budeme nad 0, radši ať to zmizí rychlejší a ne aby byla týden špinavá břečka
Oteplení už dorazilo i sem, během chvíle z -1 na +1.
Zítřejších skoro +10 stupňů s možným občasným sluncem vypadá dobře, to by se mohlo z chodníků dostat vše poměrně rychle. Na trávě, kde leží několik cm hodně udusaného sněho-ledu to bude pár dní trvat, asi je třeba počítat se čvachtou možná až na týden, ale pro přírodu ideální start do jara
ludvicek Jo, bomba, ze tady bude v únoru 15-20 stupňů. Přestěhujte se někam do Říma, Neapole, Barcelony kde to možná bude v normě. Oslavovat v těchto zeměpisných šířkách v únoru +15,20 je na léčení. Nezlobte se na mě.
vojta-černošice teploty nad 10 stupňů nejsou v únoru nic neobvyklého, pak si k tomu přidejte globální oteplování a zjistíte že se neděje nic abnormálního, možná pouze ve vaší hlavě (bez urážky)
Fakt nechápu zdejší těšení se na vysoké teploty, jako byste jich neměli za minulé zimy dost. Výkyv pár stupňů do plusu je v normálu, ale +15 st lehce za půlkou února! Přírodě toto rozhodně svědčit nebude.
Tak já jsem si zimu docela užil.Dneska poslední procházka zasněženou krajinou při teplotě -5°C.Celé dopoledne k tomu sněžilo no prostě paráda.Hodím sem ještě pár obrázků.Neměl jsem sebou metr,tak doufám že budou stačit tyto obrovské čepice na zahradě.Máte někdo v nížině takové obrovské čepice (35cm)?
Predators2 Tak tady bylo nejvíce v zimě 5cm, takže tady ne. Letos zima tady asi nejhorší z ČR a přitom mě tu na podzim poučovali někteří jedinci, že nejtepleji bude na západě a sz... Stal se pravej opak.
Predators2 He to nebylo ani u nás tuhle zimu takové čepice, ale v zimě 18/19 jsme měli na chvíli také 30-40 cm sněhu snad vyjde ta předpověď od GFS, Vysočina by mohla zas 10-15 cm dostat koncem února
Tak do debaty o tom zda lepší zima nebo teplo...aktuálně +3,5, slunce, a začíná docela odtávat..jo, ještě lehký teplý větřík, ten s tím asi zatočí nejvíc..?