Diskuse o počasí Výrazné oteplení od 16.2.2020
kuba
Typické ochlazení začátkem března, začátkem března by nějakých +15 být nemělo, natož +20 v únoru. Taky jste si všimli, že se skoro vždy ochladí z
výrazně nadprůměrných teplot na průměrné.
Podle mě je znát oteplování a změna klimatu skoro nonstop bez ohledu na roční dobu...
Normálně pěkně počasí. Krásné teploty opět kolem 20 stupňů. Škoda jen že to končí. Doufám že se to vrátí co nejdřív. Chtěl jsem si na balkon v paneláku už nachystat židle a posezení ale zatím vyčkávám. Snad se dočkáme co nejdřív. Jsem rád že přijde i déšť prostě mi to pak už připadá jak léto kdy je dobrý jak sprchne.
Konečně změna, zase se něco děje. Než ta oblačnost ale přišla, tak bylo po obědě. NO na Mělnicku se rozpadla během hodiny, vzduch se vyčistil a teplotní poměry vyrovnaly. Srážek je už teď víc než čekal Aladin i další modely (pár desetin). Všechno se vytvářelo pod Klínovcem a šlo na nás. Dokonce padají ledové kapky, fakt, normálně to cinká na střešní okno, vytáhnu ruku ven a držím kousíček ledu a to vše při 5°C! Teď se pěkně rozpršelo, takovou intenzitu jsem nečekal. Teplota dnes 13°C, tedy vysoce nad očekáváním (8-9°C). No teď se ochladí ale pořád zůstane nadnormálně teplo. A příští týden zase ale snad už ne takový extrém.
Predators2
Ojediněle ve stínu, pod svahy orientovanými k severu a pak haldičky po odklizeném sněhu.
F4
Prší hodně tohle konečná se sněhem.
Aidamko
Zase nepřehánějte. Brno je sice hodně teplá oblast, ale 30°C v dubnu tam běžně určitě nemáte. I v rámci republiky jsou tropy v dubnu naprosto výjimečné. Koukal jsem se na archiv a 30°C bylo v dubnu od začátku 21. století jednou, a to 30.4.2012, takže běžné to opravdu není.
Jinak souhlasím s většinou zde, že 20°C v únoru je špatně. Tohle opravdu přírodě uškodí. Na druhou stranu slunce je potřeba a po té zimě je moc příjemné. U nás jej ovšem moc nebylo a teploty zde nijak rekordní díky inverzi také nebyly.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.