Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
swan1
Petr75
No přátelé, když vidím aktuální výstup GFS, který zimu se sněhem odsunul až někam do Dánska, sever Německa a Polska? Myslim, že na zimu můžeme nějakou dobu zapomenout a pokud by to vyšlo takhle, tak možná zůstane sníh tam, kde je ho teď metr. Cokoliv pod 60 čísel by byla konečná. Sice se tu a tam objeví výstup, který hodí zimu a nějaký sníh i k nám, ale dobrých 70% výstupů dává zimu od Poznaně a Bydhošti na sever.
Nic, pojďme si užít poslední hezký zimní den na několik dalších dní. Dávám foto z dopolední zdravotní procházky Sněhu dle čhmú stanice 21cm.
Aidamko
V únoru spokojen s teplým jarním počasím? To jsem tedy zvědav, co budeš říkat v březnu, až to všechno zmrzne. Já doufám v pokud možno co nejchladnější průběh února, leden zde moc zimní nebyl, v minimu bylo pouze -6 °C, prosinec už vůbec ne a příroda z toho ani pořádně nespí. Pak se to akorát na konci února kvůli teplu probudí a bude to v p*deli...
Aidamko
Ale já nejsem spokojen je teprva 1.2 a na jaro je vážně čas, to pravé stejně začíná až v květnu, březen a duben jsou ještě plískanice však se také říká že za kamna vlezem Icon je trochu lepší ale taky nic extra, pro nás tedy nic zajímavého ale sever ČR může ležet v tom studeném vzduchu se sněžením uvidíme jinak Skandinávie, Polsko a sever Německa se můžou těšit docela na mrazivý únor, my budem na těsno holt ale nějaký vpád přijít může CFS to kreslí docela zajímavě velmi studený sever vs velmi teplý jih od průměru samozřejmě, na S -4 pod normálem, na J +4 nad normálem hmm zajímavé
swan1
Hele teda nevim, kde vidíš to ochlazení. Teď když projedu pár minut nově aktualizovaný GFS, tak je tam maximálně lehký dotek u našich SV hranic a pak zase ústup víc k severu. U tebe a u mě tam je pořád přes 7°C https://www.wetterzentrale.de/de/topkarten.php?map...
K tomu nástupu jara jen tolik, že poslední únorový týden má průměrně +5 max denní teplotu (Brno - Tuřany 1991 - 2020). Čili statisticky zbývají asi poslední 3 týdny, kdy může nastat nějaký ten ledový den, nicméně už teď je jasné, že tento týden to nebude.
Tím absolutně netvrdím, že v březnu se nevyskytují ledové dny a závěje, bavíme se o statistikách.
swan1
Na ventusky bych nekoukal, poslední dny to hodně blbne, koukej na wetterzentrale.de
Ale ještě bych fakt nedělal nějaké závěry, je to ještě celkem daleko na to že je to teplotní rozhraní tak to bude jistý tak 2 dny před situací. Icon tam má třeba na sobotu sněžení a mrazivé teploty
kuba
Tak tam asi koukaji i mistni borci..?
Asi se to vsechno zblaznilo..
Nebo sem se zblaznil ja
deštník
Proc porad strka do zimy nos nekdo z pod destniku nebo z pod slunecniku z centra Brna? U vas uz jsou jen tri rocni obdobi holt..se s tim smiř a nepřej to furt i tem ostatnim, co jeste maji vsechna ctyri
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.