swan1 Jo loňskou zimu jsme jich tu měli asi 40,jsou nějaký divný...teď sem u řeky a žádný tu není pěkně skype,ale nedrží se to zatím...A Radbuza se začíná vylevat z koryta..
swan1 Jen at vam tam pekne napadne, at si aspon 2 dny uzijete jeste zimu. U nas uz sviti slunce, slabe pod nulou, takze na slunicku taje. Ale mame souvislo do 10 cm, za coz jsem rad.
Tutugon No ale zas je to k posrání. Severně přes Humpolec, Havlbrodsko atp. se táhne jedno pásmo a směrem k nám se zas vytváří srážková díra ? Už to sněžení zesláblo...zajímavý, že jak jde o déšt, tak to nás vezme v plný síle, ale když jde o sníh, tak se to hlavní pořád vyhejbá.
Prady Nene, vcera jste meli taky dlouho destovou diru.. Zebas Diky? Melo by tu snezit az do noci, podle pánů meteorologů, tak uvidime.. Snih by mel vydrzet do utery...
Prady Ale zas u nás bude logicky sněžit déle, má to jít k jihu, takže nás ty silný odrazy ještě vezmou já pořád věřím že bude chumelit dlouho a aspoň 8 cm napadne na SZ taky včera napadlo mnohem víc než se předpovídalo, takže těch 8-10 cm čekám, šup sem s tím
U nás v MB bylo +6, Znojmo kolem +7, Břeclav +10, linie Telč-Jihlava bílá tma a Pacovsko už mrzne, tyhle srajdy až zmrznou, tak to bude zajímavé a v pondělí ráno -8, no už aby dorazila v týdnu pořádná obleva.
Tutugon No nevim, to druhý jádro se bojim, že bude odfouknutý těsně před náma víc k jihu, že to nedojde až k nám.
Ondráš* Řekl bych, že ta Vysočina je hodně limit. Původně měly být hory v Čechách, jako Jizerky nebo Krkonoše. Morava, to není nic pro mě...nechci se nikoho dotknout, ale ty nářečí/ moravské přízvuky moc nemám rád. Co mě vytáčí je, když dospěláci furt říkaj i partě dospělých lidí "děcka" , no to úplně nesnášim
Ondráš* Tohle je klasika. Já v Praze 5 let studoval a tím nářečím, co se tam používá jsem doslova trpěl, když slyším volej, vokno a nebo cejchy, tak je to utrpení, ale nejhorší je slovní spojení přijdu dýl, vždyť to ani nedává gramaticky smysl. Ale samozřejmě jinak jsou Pražáci fajn lidi a chápu, že stejně trpí, když slyší mluvit nás. Každý jsme vyrůstali v tom svém a přijde nám to normální.
Kokos342 No ještě vcera to vypadalo na zimní vpád na příští víkend a teď je tam kolem 10 stupňů a studený vzduch vytlaceny na sever, bude se to ještě měnit je to týden. Ale už Tedko ve středu by podle předpověďi mělo být 8-12 tak to už je dost
Ondráš* Cechy maj hodne misto ý koncovku ej.. Ja mam naopak problem, kdyz prijedu do Brna a vsuchni mluvi vlastne spisovnou cestinou..Pro nas je to totalne neprirozeny Jinak tady chumeli nadherne, uz jsme na 0stC..
U nás už 4 cm a valí o 106, i přes modré obrazy a blíží se od Plzně další silné obrazy tak uvidíme 10 cm je meta jsem rád že se zima zas vrátila, už jsme byli skoro bez sněhu, ale změnilo se to o 180 stupňů