No tak...nazev zaujme, to jako urcite..
..
,,Zapindano,, jste uz myslim dostal od In-počasí.. Ja urcite souhlasim s nazorem redakce, je to nejiste a skoro kazdym vystupem se to meni, posunuje..
Tema zalozene brzy urcite neni, dle meho tak akorat.. Jen ten nazev bych asi volil trochu min senzacni..
Jasneji s rozhranim bude az zitra..ale ne jasno.. Je to nevyzpytatelna situace...
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní, déšť, sněžení a ochlazení 28.1. až 31.1.2021
ROFA
S následným promrzáním bych byl opatrný, vzhledem k tomu, co to opakovaně ukazuje v dlouhých výhledech, může to ovšem dopadnout jak +10 až +12, tak i -15... jak se to hezky střídá, nicméně to teplo ukazuje na můj vkus nějak moc často.. Nebudu to už komentovat, to je jak vařit polívku jen z vody..
Já jsem nedočkavý jak to dopadne, ale štve mě ten systém modelů, kdy to člověka naladí na nějaké výrazné projevy počasí a pak se to postupně zmírňuje a ubírá. Kolikrát už to ukazovalo hory doly a nebylo z toho skoro nic...
Asi je lepší si říct, že z toho stejně nic nebude extra a má člověk klid...
Co se týče těch písemných předpovědí od ČHMÚ apod. To je hrozná nuda, z modelů si člověk zjistí mnohem více podrobností i člověk získá lepší předpověď pro svoji lokalitu. Když písemné předpovědi jsou jen podle krajů, ty grafy taky tolik neřeknou jako mapy...
deštník
Asi máte pravdu... ale pokud to rozhraní bude nad ČR, tak těch 50cm klidně napadne, spíše je to statistický problém, protože 50cm mimo hory by byl v podstatě rekord, kdyby vycházely některé výstupy modelů, tak by padaly rekordy furt...
Tak dejme tomu napadne plošně 20-30cm pokud bude rozhraní přímo nad ČR, třeba se to zase posune více na JZ.
Jestli je tohle téma největší trapárna, tak mám tu čest, ale nejsem si tím jist.
Stačí vzít v úvahu, pokud bude rozhraní nad Polskem může solidně nasypat na Ostravsku, nebo kdekoliv v ČR, nebo jen na horách, ale někde se to určitě hodně projeví.
Zítra ráno se kouknu na GFS, ICON a Aladina a jestli tam bude něco hustýho, tak se Vám všem vysměju.
aura33
ono tam může opravdu být něco hustýho, ale obávám se že sníh ti nebude jinak Ecák nic moc v pátek 2°C a v sobotu rovnou 5°C u nás a déšť, pátek po ránu husté sněžení tak uvidíme, další vlnu tam má v neděli, jakoby se to bude přetáčet zpátky, ale zajímavé kde se to povede( dostatečný chlad+hodně srážek), tak tam to těch 20-30 může dát
deštník
Já věřím tomu, že to nevyjde . raději věřím tomu gradientu ve výšce. Na dědu mraze nevěřím, ale věřím na strejdu náhodu. ta náhoda tam šoupne občas zimu a občas na Moravu +14 a do Čech -1. Tomu věřím, ale upřímně mrazy nesnáším, sníh moc taky ne, ale tu atmosferu u sněhu ano.
Raději léta, teplotní a tlakové gradienty, to je to, co já miluju. To je přesně to, proč mě počasí začalo už v dětství bavit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.