Dnes zatím 7 mm, od západu leze další fůra srážek, takže půjdeme přes 10ku, paráda. Řeky na JZ jdou docela výrazně nahoru, a to i na hřebenových partiích Šumavy (což mě překvapuje, čekal jsem, že se tam ten sníh zachová jako houba a tu vodu nasaje do sebe), CHMI nepočítá vyjma Úhlavy se vzestupy do SPA, já bych to ale vzhledem k neustávajícímu dešti, větru a vysokým teplotám viděl i na možné překonání 2. SPA, no uvidíme, možná se mýlím. I místní potok dost obstojně teče, to rád vidím.
Frantis95 Ehm, v hrebenovych partiich na Šumavě zadne reky nemame.. Hrebeny, jsou hrebeny, tam prameni potucky, reky mame preci jen o neco niz.. Pred chvili jsem jel kolem Otavy, zatim nic vazneho..je trochu nahore.. Ale vzestup se jeste da predpokladat, Vydra i Kremelna jdou nahoru, jelikoz dnes prsi i ve vyssich polohach Šumavy...
Dle ICONA a GFS tady má být aktuálně izoterma ve výšce kolem 800 m.nm.. Jo jako, kdyby tady nesněžilo, tak nic neříkám, ale ono sněží i v centru Brna, takže modely se sakra sekly... Uvidíme co dále.
Aktuálně šílená chumelenice. Snad pořádně napadá, máme rovnou 0.
Aidamko No jako podle toho co píšeš o chumelení by člověk myslel, že jsou v Brně závěje, ale podle té fotky to moc nevypadá To i my máme na zemi více sněhu.
swan1 No prostě v horní části Šumavy, řeky odvodňující rozsáhlé poměrně vysoko položené plochy na Šumavě, jako Křemelná, Vydra, atd., překvapilo mě, že i přes slušnou pokrývku v jejich povodí dochází k razantnímu navýšení vodního stavu a průtoku, napadla mě souvislost s táním ledů, které mohou zvyšovat hladinu řeky a průtok (přepočítáván z výšky vodního stavu) je následně mnohem vyšší ve skutečnosti, i když to by tam asi zase svítila kolonka měření ovlivněno ledovými jevy, tak nevím.
swan1 V centru +1, tady ale valí sníh při 0, takže se něco snad sněhu snad utvoří.
Tak v centru vážně s kalamitou počítat nemůžeš, tady ty teploty se drží kolem 0, takže chvilku taje, pak drží. Aktuálně taje i ten poprašek co zatím aktuálně napadl. No, tak to není dobré.
Aidamko To že je nulová izoterma v 800 m neznamená, že nemůže v polohách okolo 200 m sněžit, navíc bych modely za dnešek úplně nepeskoval, jde o opravdu složitou situaci na předpovídání, kdy i každých 5 km dělá značný rozdíl, za mě to trefily celkem obstojně.
Frantis95 No a sotva jsem dopsal swanovi1, tak začalo pršet, no tak nic už dneska nenapadne. Máme 0, tak jsem zvědav. občas spadne vločka, tak třeba se to zase změní.
Frantis95 Je tu proste dnes hodne velky teplo, v 1000mnm kolem +2, ja tu mam aktualne +5 a lijavec.. A silny teply fičák k tomu.. Kdyby nelilo i nahore, nic moc by se nedelo...