Diskuse o počasí Sněžení 18.1 a 19.1 2021
Tutugon
Je fakt, že GFS teď pro nás vypadá hodně dobře od soboty do pondělí tam má pro nás cca 25mm srážek ve sněhu. Sice vlhkýho sněhu, ale byla by z toho slušná kalamitka
Jinak u nás už to taky kape, ale pořád držíme -0.5°C ...na Křemešníku jsem byl před chvilkou, tam je -1°C.
kuba
Sníh bude zprvu padat ve všech polohách.Hlavně v SV polovině půjde o těžký a mokrý sníh který bude dělat problémy na komunikacích.Teprve na zadní straně teplé fronty bude přecházet sníh do deště a to přibližně od 400m.n.m.Já osobně tu nic velkého nečekám.Je tu sice výstraha před sněžením,ale bude to strašně mokrý a hned to roztaje.
Tak nakonec oteplování přichází od J/JZ. JM aktuálně nejteplejší, stanice tam na jihu hlásí i přes +4, takže sníh se zde topí rychlostí světla. Odpoledne bude určitě pršet, pokud tedy něco vůbec dorazí.
Dokonce i Praha má méně.
MichalS36
Takže opět teploty vyšší než měly být koukám...na většině republiky to tak je. Po 12h dokonce měla původně teplota klesat, ale zatím to vypadá, že budeme rádi pokud do večera udržíme nulu.
Když koukám na tuhle předpověď, tak to bysme snad paradoxně i příští pondělí měli víc sněhu než máme teď, s tím rozdílem, že už by byl hutný zmrzlý základ. S něčím takovým by se dala přežít i další větší obleva.
swan1Tak já optimismus se srážkama nesdílím... během deseti dní tam mám celkem 10mm, takže Overdose vodou , nám rozhodně nehrozí, kam kouknu, tam to tu ukazuje nad nulou, tak za dva dny mohu zahájit jarní práce na zahradě.. rozmrzlá půda je už teď..a nevím, koukal jsem teď na GSF a nevidím tam nějaké ochlazení, vyjma dvou dnů..
Na horách to bude krása , ostatní udělejte sněhu pá ? .
No když se podívám na radar, tak mi to ale úplně přesně připomíná tu situaci před 14 dny - z hor se tomu dolů nechce a začne se to obnovovat u Žatce. nad náma největší díra. Aladin bude asi zase mimo. No, má začít vydatněji pršet či co od 14. hodiny, tak schválně. 5-6 mm jo?
Na Nejdecku již slušně sněží . I kousek níž v Nové Roli ve 420mnm . Teplota 0,3. Západní Čechy .
Yurri
Jo je to zmrzlé . Včera jsme měli i +1,7 (420-450mnm , Nová Role) , ale tálo to jen na autech nebo obecně na kovech a střechách bytovek.V noci pak připadlo cca 4cm mokrého sněhu .Nyní zase celkem slušně sněží a teplota 0,3 . Za frontou pak očekávám větší otepletní a zítra,možná už v noci začátek vyrazného tání.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.