Diskuse o počasí Další tlaková níže 3.1. až 6.1.2021
F4
Tady taky něco padá téměř nonstop, mrholí do toho občas slabě prší a byla předtím hodně hustá mlha. Je to jako podzim... Už se těším na jaro, tady zimy definitivně skončily...
Ta předpověď Aladina? Před 14 dny by mě to vzrušilo, ale uvědomte si, že modely přehání, real bude nakonec možná jen pár cm...
Aidamko
Jo, kouknul jsem na to, máte v půdě v různých profilech docela ustálenou teplotu od +3,8 pod povrchem až po +5,7 v 1 metru, obdobně to máme tady u nás, což znamená stále značnou akumulaci, tohle prochladit chce docela mrazy... Zdroj : https://www.chmi.cz/aktualni-situace/aktualni-stav...
p.s. tak ne, kouknul jsem na čidlo... v 20 cm máme +2,5 takže jste skoro na dvojnásobku..
deštník
Pocinaje vanocnimi svatky to tu nepretrzite zimu opravdu pripomina, tento tyden by to melo jeste gradovat..
Ten snih sice, tech par cm, neni buhvi co zatim, nicmene chapu, ze tepla Morava to ma se zimou jeste ponekud jinak.. Uplne to stejne tu bylo loni, i tady v Pošumaví..jen prodlouzeny podzim a v druhe puli unora šup do jara...
Letos aspon ta priroda tady jakz takz spi, nekvetou v lednu kocicky, sedmikrasky, puda lehce primrzla, na rybniku led cca 10-15 cm..
Loni bylo mnohem hur, tepleji...
Venku 2,7 °C a mrholení, opravdu hnus nejvyšší jakosti. Na zahradě neuvěřitelné bahno, horní asi 2 cm půdy rozmrzly, ale pod tím je to stále zmrzlé, takže se voda nemá kam vsakovat. Snad se ta středeční níže šoupne ještě o něco víc na severozápad, jinak tu zas nic nespadne.
U nás dneska +1,5 stupně a mrholeni, bruslili jsme pouze jeden den.
No snad mi ve středu cévka nepraskne a dočkáme se konečně nějakého sněhu, kéž by pak vyšel i ten víkend a dostali jsme se třeba k 20cm. Za tu loňskou zimu a dosavadní průběh letošní bysme si to zasloužili ?
kuba
Zrovna sem vas chtel poptavat, jestli z tech odrazu na plzensku neco vypadava..
Tak snad v noci by to mohlo prejit pak u vas ve snih..
Jinak v Tremosne byvam dost casto, pracovne, i plzensko jako takove..
Z Tremosne smerem na Ledce, je tam pekny les, jiste tam rostou v sezone nejake houby?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.