Diskuse o počasí Další tlaková níže 3.1. až 6.1.2021
Prady
To se ještě určitě změní.
Spíš by mě zajímalo, jestli reálně něco nasněží z těch úhrnů pár desetim mm za úterý a středu, nebo to bude jenom to hnusný mokrý mrholení
No já jsem si předtím dělal iluze, že hodně klesají indexy a leden bude solidní měsíc, bylo to spíše takové přání a dalo by se říct, že zima skončila u mě v nížině ano. Nic nefunguje, ani tlaková níže, ani indexy, nic... ledový den tu jen tak nebude a jestli tu potom přechodně napadne 2, 3 cm bude to takový maximum a za chvíli je jaro... Tohle je jedna z nejhorších zim v historii a 2x po sobě... už je to normál, laťka je na úrovni, že podobný zimy už budou každý rok, tohle už se těžko vzpamatuje, že by najednou byly mrazivé zimy plné sněhu... je to něco jako nová éra... je rok 2021, změna klimatu a oteplování je v plném proudu...
Defakto se dá říct že spíš aby sněhu přibývalo tak ubývá od 25.12 tu máme souvislou pokrývku (tam kam nepařilo slunce teda) tak snad se to zlepší, než přijdou ty mrazy
aura33
No prostě hold globální oteplování jasně že to už nebude jak před 10-15 lety, kdy ještě občas bývaly opravdu mrazivé zimy s hromadami sněhu viz třeba památná zima 2005/06 no budem rádi za týdenní epizodku s 10 cm sněhu tipuju u nás na Vysočině, tam u vás už moc bohužel nepochodíte, budete muset prostě někam výš
Prady
To počasí s takovým uspořádáním tlakových útvarů tady není na věky. Jedna zima + jeden zimní měsíc ještě neznamená standard. Počasí nikdy nebude stejné a bude se vyvíjet. Dal bych tomu čas. Jinak přesunem z města do malé obce jsem si také prošel. A klidně bych se "obětoval" znovu. Příroda není jen sněhu a zimním počasí.
aura33
Ano, to splňuje parametry pro skutečnou zimu. To, co je teď je zase takové nudné - srážky nadhodnoceny, teploty podhodnoceny, mráz žádný, pořád rozptyl +-2°C od nuly. Mrholení, které v součtu nedá ani 1 mm za den, atmosférické srážky, které vesměs vypadnou nad Alpami a sem dojde nějaký aušus a ještě v menší míře než se čeká.
ROFA
Ono, když se člověk odstěhuje na vhodně položené místo, tak je hned veseleji - vyšší poloha/návětří hor/klid apod. Nejlepší lokalitou se mi jeví buď Vysočina, nebo Jablonecko či Liberecko - i velká města, návětří a spousta krásné přírody. Akorát nevím, jak je to tam s prací, asi kdo ví co to nebude.
aura33
Na základě takového pozorování by se dalo vyhodnotit, že zimy skončily už letech 1989-1991 i na horách. A nestalo se...
F4
Tak příklad Jablonecka a Liberecka asi není úplně správný. Tam je pracovních příležitostí spousta. Hlavně v technických oborech je tam mega firem
Mne to pobavilo, kouknul jsem teď na predikci srážek tady u nás.. celé 3mm za deset dní, ale, pěkně do té doby rozložených to jo.., aby snad některý den nespadlo třeba nějak moc..Pak jsem ještě kouknul na debatu na meteoforu, taky trisní, už se tam baví o tom, jak i v únoru umí přijít zima, očekávám, že se za měsíc objeví informace, že zima umí udeřit i v březnu... takže snad bude aspoň občas minus dva stupně, doufám, a cokoli navíc budu brát jako projev pořádné zimy..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.