Diskuse o počasí Další tlaková níže 3.1. až 6.1.2021
Tohle je zima na prd. Vlastně to už ani zima není.
kuba
Ono to tam navíc pracuje pořád z rozhraním v Čechách a na Moravě, čili se pak musí také říci, že třeba u nás (stř.Čechy) se budeme pohybovat ve dne i v noci okolo nuly plus minus dva stupně a na Moravě třeba v noci k nule, přes den do těch +6..a je to stejně na hraně, prostě pomalý sestup teplot..tam vidím
Tak ta mrazivá noc se nějak nepovedla, večer sice byly až -2°C ale pak se zatáhlo a o půlnoci byla 0 a u ní se to tetelilo až do rána + napadl poprašek, který už je pryč, protože jdeme už k 1°C. Naštěstí ti největší šmejdi byly jakž takž zalezlí a ohňostroje ve městě stejně byly (to mně ale nevadí - dejme tomu, že to k tomu patří ). Jinak ty nedělní srážky jsou furt nejisté na to, že už je to pozítří. O úterních a čtvrtečních ani nemluvě - už tam žádné nejsou.
Jo, je to na dvě věci, tahle zima, teď po ránu jsem odklízel věci po včerejší noci, koukám z blízka na rostliny a objevil jsem příznaky plísně, tak budu teda na Nový rok postřikovat, to jsem fakt ještě v téhle době nedělal..kdyby aspoň mrzlo, ale to si dám ješte pohov, tak asi do toho 10.1. ale píše to tam tak na pět šest dní, zatím, něco pod nulou..pak teplo, je to ovšem daleko, daleko, tak snad se to pomění, aspoň do konce ledna, pak už tomu moc nevěřím, nějakým mrazům..
p.s. prokouklo slunéčko a už to frčí nahoru, jsme na +2,5..
Níže vysubující se ze středomoří nad střední evropu a srážky žádné? Tak to je velká bída
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.