Tak ted mi spadla brada Si tady tak pro sebe povidam, ze se sem mozna dnes nasunou nejake srazky z Nemecka.. A moje draha polovička povida... ,,A zase to vychcípe, než to sem doleze,,? Už si pomalu osvojuje ten náš místní žargón tady...
Venku zase vylezlo slunko. Teplota už celý +1 a začíná to smrdět propadákem. Jinak to sněžení dle GFS vypadá celkem reálně. Ostatní modely tam sice nic nemají, ale o to tam mají silnější vítr. Tady je bezvětří, možná to nás pak zachrání.
Aidamko U nás se pořád držíme na -2,5°C, nicméně bych od té fronty nic moc nečekal. Beztak se to během úterý všechno roztopí jestli něco málo napadne. Jedinou reálnou šanci mají Jeseníky, Krkonoše a dejme tomu Žďárské vrchy opět...třeba Nové Město n. Moravě má od Aladina 8-10mm ve sněhu a má tam být i chladněji, oteplení se jich moc nedotkne a možná jim sníh vydrží i na Nový rok.
Ty Alpy to hlavni srazkove pole drzi zuby nehty.. Nebyt jich, JZ a J by dostal slusnou porci srazek dnes..i J Morava.. Ale takhle? Cast zbytku nas obejde zapadne, druha cast vychodne.. Ano, SV Morava dostane zrejme nejvice...
A je to naprd, už to přelezlo 1°C. Aladin sice trochu vrátil množství spadlých srážek na včerejší úroveň ale beztak sníh padat nebude, když se kouknu na teplotu.
F4 Hmm tak nakonec Vysočina hlásí nejnižší hodnoty z nižších poloh koukl jsem na Aš a i tam už se to blíží k 0, u nás i při slunci se teplota nad 0 nedostala jenom 2 desetinky a už zase klesá, zem je promrzlá tak jsem zvědav jestli něco napadne tentokrát už to držet bude narozdíl od pátku kdy bylo po deštích strašný bahno
kuba Naprosto normální situace dělo se to na radaru před 15 lety, děje se to i dnes. Při takových situacích to jsou často srážky, které nedopadnou na zem. Tedy - změří je radar, že se něco v oblacích děje, ale na zem nic nepadá.
Na západě čech se začíná oteplovat celkem rychle. Teplota stoupají i jinde v Čechách či ve Slezsku. Vysočiny, Jih Čech a západ Moravy teploty vlivem slabého větru relativně nejníže a navíc klesají.
swan1 Tak z Německa to sem snad dojde, začíná se to sem rozšiřovat tak by mohlo něco napadnout, ale u nás je aktuální 0,9 stupňů tak by chtělo aby se ještě ochladilo
kuba Podle me mate na plzensku a tachovsku, chebsku zatim vetsi sance nez ja tady na JZ.. Aspon neco vam tam jde, i kdyz na Šumavě se to zastavuje, me to odspodu stale blokujou Alpy... Nebo by se to cely, to nad Nemeckem, muselo hnout trochu k vychodu, coz by i dle predikci pozdeji melo, ale zatim to nevypada...