Diskuse o počasí Sníh v ČR a silný vítr na jihu Čech 28.2.2020
Sněžník
No tak to nic moc já jsem myslel že tam už zůstaneš ono je tam fakt pěkně no v Brně to bude slabý v nejlepším případě do 5 cm max v pátek ráno kalamitu můžeme čekat nad 500-600 m podle nejnovějších výpočtů se nížiny ani tentokrát nedočkají ale zato na horách bude vánice s větrem a závějemi na šumavě může spadnout až 30 cm
Prady
No snad 10 cm dostanem vždyť na Jablunkovsku toto množství napadlo už minulý pátek ve stejné nadmořské výšce jako leží naše obec jaktože tam to jde a u nás už ne snad se teď Vysočina předvede a napadne hodně sněhu a ne že to bude zase někde na V na Valašsku, Jablunkovsku jako to bylo minulý pátek
V uplynulých dnech se v Atlantiku začala formovat tlaková níže, kterou němečtí meteorologové pojmenovali jako Bianca. Ta se zítra začne přesouvat k Britským ostrovům a ve čtvrtek ještě více zesílí nad Francií a Německem. Ve čtvrtek večer začne ovlivňovat i počasí u nás. Již nyní je jisté, že jí bude opět doprovázet silný vítr.... Více >>
Tutugon
Tak ona Vysočina dokáže udělat menší návětří, zpomalit/zesílit srážky, ale bohužel to nikdy nebude jako v případě hor a Jablunkovsko vždycky bude těžit z návětří Beskyd. To bysme tu museli mít kopečky přes 1000m.n.m. ...těch pár 700-800m.n.m. to nevytrhne.
Já se spíš bojim, že ten vítr to opravdu rozfouká víc na to návětří a centrální část země úplně utře. Letos prostě zima nebude ani ve středních polohách....
Musim říct, že letos je to extrém. Co jsem bydlel 2016-2019 na pražským Zličíně, tak i tam jsem každý rok zažil o něco více sněhu aspoň na chvíli než teď na Vysočině. Vzhledem k tomu, že poslední 2 roky tu bylo pokaždé nějakou dobu 20-40cm, tak se obávám, že i ta další zima bude podobně bídná jako letošní.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.