F4 Lokálně napadlo sněhu na jz i více.. U nás to dalo 12cm do rána, plus další tři přes den v přeháňkách.. Celkem 15cm sněhu. Ovšem od spodu to od země pomalu odtává.. Dnešním dnem jsme prolomili hranici 100mm srážek za únor.. Senzace a paráda
Straky Nevím, kolik máme za únor, ale jde to, když si odmyslím teplotní odchylku. Na tom JZ se čekalo nejvíc, ale na ostatním území včetně KV kraje to byla slabota i v celkových úhrnech. No snad nás po dlouhé době čeká sobota bez slunce a se srážkami, to je pro mě hlavní.
F4 To i pro me.. Na snehu nijak uz nebaziruju..jaro je za dvermi a srazky jsou to hlavni.. 100mm srazek za jeden mesic na zavetrne strane Sumavy fakt dlouho nepamatuju..
Dneska sice celý den celkem slunečno, ale lepší nevycházet, aktuálně necelé +2 a nárazový vítr až kolem 15 m/s, takže pocitovka hluboko pod bodem mrazu, zbytky sněhu ve stínu.
Čechy jsou srážkově prostě v pohodě, kdy už to vezmete v potaz, aspoň teda oproti nám, oproti průměru neříkám. Že se budu srovnávat s nejsuššími regiony republiky tady na Vysočině jsem nikdy nečekal a není to vůbec normální, ta změna je tady obrovská, letos zřejmě 6. rok sucha v kuse, kam se hrabou Čechy.
Tak narcisy a tulipány se už tlačí ze země jak divý, je to u nás cca o měsíc napřed než to bývalo v minulosti jinak co hodina to 1 cm dolů ráno bylo 10-12 cm teď už zbylo jen kolem 5 cm čekal jsem že toho zůstane víc ale teploty byly bohužel zase vysoké
Yurri Oproti Vám možná a věřte, že my ze suchých oblastí Vám rozumíme. Nicméně, Čechy, hlavně tedy Z půlka teď 2 roky po sobě trpěla extrémním suchem ve vegetačním období, zatímco mnou zmiňovaný východ byl naprosto OK. A jak říkám, loni se to také vyvíjelo srážkově skvěle až do března a pak přišel extrém v podobě nekonečného vedra, slunce a sucha až do listopadu. Vy na Vysočině tohle nemůžete znát. Každopádně sláva jakýmkoliv srážkám, to jistě.
F4 Ano, je to presne tak. Posledni dva roky byly co se srazek od jara do podzimu tyce, na tom Z i SZ a JZ Cech katastrofalne.. Jih i vychod CR mel v bourkach mnohem vice a casteji.. Kez by to bylo letos rozlozene nejak rovnomerneji..ale to se moc cekat neda..
Tak po ránu nám tu posněžuje, venku je to samý jako včera, čili do 2cm mokrého sněhu, který během odpoledne dopadne jako ten včerejší... roztaje..Jo a abych nezapomněl, opět celou moc nemrzlo, aktuálně máme +0,4...
Tutugon V MB jenom minipoprašek, kousek vejš na Vysočině vysloveně zimní atmosféra při teplotách teď už kolem -1, na silnicích i z toho 1cm pěknej bordel
mirlen Nevadí, aspoň můžu otestovat jak fungují moje opatření proti suchu a to zejména na vysloveně chlastacích plodinách, spíš mám obavy o ekosystém jako takový, bez vody to bude boj.
No já zírám. Sobotní ráno, venku bílo (1,5-2 cm), v noci mrznoucí déšť doslova zvonil na střešní okně, na zemi slabá ledovka a občas déšť až do teď. K tomu zataženo, 1°C a 5,4 mm srážek, což jsem tedy nečekal. Počasí jednou za sto let umí i překvapit. Večer doufám taky aspoň v 2 mm vody. Každopádně nasněžilo a celkově spadlo na této frontě víc než za celou tu slavnou TN ve čtvrtek.