Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Klidnější počasí, místy méně oblačnosti, hlavně na horách možnost sněhových přeháněk

Diskuse o počasí Sníh v ČR a silný vítr na jihu Čech 28.2.2020

35
# 28.02.2020, 09:54

Petr75
Pěkné úhrny. Když to vydělíme 10, máme únor v Prostějově... Od začátku roku jsme už ale pokořili 30 mm :pozor:
A ještě info z Čelákovic: nejnižší noční teplota +2°C, srážky 0,2 mm v kapkách (ani ne dešti). Parádní zimní epizoda...

423
# 28.02.2020, 10:20

Tak slunce svítí, sníh už skoro zmiznul, na čidle je +2,7...obloha modrá, sem tam mráček... tohle zase byla "listopadová" parodie, závidím vyšším polohám, a asi to nebude jen tento rok..:(.
P.s. kouknul jsem do výhledů.. za cca týden proto začínám s jarníma pracema v plném rozsahu..

118
# 28.02.2020, 10:40

Tak u nás se přesně, jak jsem očekával nic nedělo :D Dobře, abych nebyl úplně pesimistický, zhruba od 2:00hod začalo sněžit, sněžilo asi 2 hodiny a dalo to poprašek na autech a trávě, který byl už v 5 ráno fuč :D:D Ale jsem rád, my už máme všude tolik vody, že další už v tuto chvíli není žádoucí.

423
# 28.02.2020, 11:00

No, zase, není to tak zlý, teď jsem nechal sečíst srážky u nás za únor i s dneškem... hezkých 50,8 mm, to si dám líbit, dobrý základ na jaro, teda pokud bude občas aspoň trochu slušně pršet, jinak nádrž na dešťovku je plná po okraj, takže i kdyby měsíc nekáplo mám nasysleno...:D

3322
# 28.02.2020, 11:13

U nás je momentálně mokrá břečka ráno to bylo krásné ale teď už se to proměňuje na těžký mokrý sníh padá to navíc ze střech dolů bohužel to s tima teplotama nevyšlo jsou až 3 stupně:!!: navíc se občas projasňuje a to slunce už má sílu hold už bude březen a slunce je výš na obloze, sníh nemá šanci se možná ani do zítra udržet už ho oproti ránu dost ubylo;-)

244
# 28.02.2020, 11:18

Tutugon
Tady ten sníh ztěžknul, ale nějak výrazně neodtává...občas drobně sněží a teplota 1°C. Spíš si to sedlo tak na 5-6cm.

# 28.02.2020, 11:23

palma
Já už jsem začal minulý víkend, počasí k tomu bylo parádní, jen by to jaro mohlo dorazit o něco později.

89
# 28.02.2020, 11:30

Tady po sněhu ani památka a jsem rád,že není břečka,sice máme letos asi nejmíň srážek z celé ČR asi 37 mm,ale co už nadělám příští týden tam jsou omalovánky tak cca 60 mm to sice asi pravda nebude,ale takový to je:( ,letošní zimu jsem viděl sníh jednou slabý poprašek někdy v listopadu toť vše

423
# 28.02.2020, 11:48

jack
Tak v tuto chvíli již hlásím, že jsme taky totálně beze sněhu, vylezlo to na +4 a už osychá i za plotem zorané pole, takže tohle tady nepovažuju snad ani za nějaký projev zimy...:(

2
# 28.02.2020, 12:07

Tak u nás na prvním kopečku Drahanské vrchoviny dle očekávání napadlo cca 6 cm sněhu, teďkom už je skoro všechno pryč páč sluníčko pere jako každý den :slunce: I když teďkom se od západu něco blíží, jestli se to jako obvykle nerozpadne. Nicméně únor končí nadprůměrem 49 mm vody. Podzemní 5-ti kubíkovou nádrž jsem přes zimu několikrát vypustil pod stromy a keře, naposledy včera, takže doufám že výhledy srážek na příští týden vyjdou :D

34
# 28.02.2020, 13:22

Teda to byla chumelenice, úplně se mi z toho točí hlava :D Tady k ránu max 1 cm a to ještě pouze ve výšce, tzn. střecha, auto, stromy atd. a na zemi nula. Asi za 2 hod. pryč úplně a teď silnej vítr a 5°C. Takže zimáky by byly i dnes k ničemu :D

F4
109
# 28.02.2020, 13:35

Na mapce nového sněhu je většinou do 5 cm, v Českém lese a na Šumavě k 10. Vážně tohle bylo na výstrahu?! Jinak srážkově je to suma sumárum paráda, ale z této situace šlo vytěžit daleko víc. No a GFS má první výhledy na půlku března, ze kterého je mi na blití. První situace s TV nad JV Evropou a teploty plošně kolem 15, široko daleko bez fronty a chladného vzduchu. A byť je to daleko, tak víme, jak to dopadá. Tohle vyjde vždycky.

3322
# 28.02.2020, 13:50

F4
Ale já se na to těším konečně na pořádné jarní počasí:slunce: vždyť už bude půl března a teploty kolem 15 stupňů nejsou ničím neobvyklé:) tahle houpačka je hrozná furt nahoru, dolů;-)

F4
109
# 28.02.2020, 14:41

Tutugon
Právě proto, že bude půlka března, tak ničím neobvyklým jsou teploty do 10°C. 15°C odpovídá až polovině dubna. Teplotní skoky jsou sice nepříjemné, ale aspoň to přináší srážky, což 15°C a slunce rozhodně nebudou.

# 28.02.2020, 14:49

Brno sotva poprašeček na autech, ale zase ta PITOMÁ LEDOVKA!!!!
Co se to děje, proč už mám zaznamenáno 16x ledovku a sotva 11 sníh

87
# 28.02.2020, 14:55

Petr75
palma

Tak Aladin mě včera přesvědčil, že v odpoledních hodinách budou dobré podmínky pro výjezd. Hlavně vítr se měl ztišit. Kdo neviděl, neuvěří. Vichr, který metal sníh od obzoru k obzoru. Stopa mizela dříve než jsem stačil vytáhnout telefon a vyfotit. :!!:
Hřebenovým úsekům s navátým sněhem jsem se tentokrát musel vyhýbat. Propadalo se to místy až nad kolena.
Nejvíce si toho užíval pes.

87
# 28.02.2020, 14:58

Na hřebenu Krušných leží zatím nejvíce sněhu za tuto sezónu. Vítr stěhuje neskutečné masy sněhu. V závějích už dosahuje výška třech metrů.

423
# 28.02.2020, 15:04

ROFA
Jo, tak tohle, navzdory tomu větru, láká na vyjíždku na běžky, tomu bych rozuměl, pes je bezva, trochu mi tam připomíná tu reklamu, co teď běží v TV, ještě by měl, jak ta liška, vyskočit do vejšky a zabodnout se čenichem do sněhu...to dělal náš jezevčík..:D
Jinak parádní fotka uplně vpravo s tou linií mraků, to se mi líbí...
No a tady, jak jinak, zase jsme skoro na +6.. slunce.. ještě že trošku fouká, tak to působí pocitově někde okolo nuly.. dorazily mě sazenice zimoodolného oleandru do -17.. tak za pár dní to nacpu do země...plus úprava jahod... aspoň to šílený počasí nějak smysluplně využiju..

69
# 28.02.2020, 15:13

ROFA
Moc pěkné, víření sněhu je pěkně zachycené :) já měl v plánu odpoledne taky běžky ale od rána nám tu valí jedna sněhová přeháňka za druhou kdy je vidět jen na pár metrů tak jsem to nechal na jindy.

1730
# 28.02.2020, 15:17

Ráno tady bylo 5 cm sněhu:snih::snih:, přes den ale rychle všechen sníh roztál. Teď je tady 3,5 °C.

ráno
odpoledne

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.