Kokos342 No, tak v 1500 m.n.m. a navíc v 6.00 ráno... může být..takže někde na Sněžce..navíc GSF to mění v každém výstupu, je to o tom, že až bude 5 dní před tímto, tak se teprve ukáže jak to bude, vždy mírním optimismus..
Vy máte teda náladu No pokud to ochlazení nepříjde tak zde máme zimu srovnatelnou s roky 2006/2007! Vždyť tady nebylo míň než -2°C a nebylo zde více jak 3cm! Já bych byl rád za ochlazení a jestli ho nechcete tak ho nechtějte, ale potom si nestěžujte na teplo. Však se nám jaro+lěto pomstí neskurečnými teplotami. Možná dáme 39°C
Sněžník No z hlediska vláhy je teď lepší, když bude pršet a nebude mrznout, protože se to vsákne, nejhorší varianta je mráz, beze sněhu, pak oteplení s deštěm, všechno odteče.. lepší by bylo ochlazení se sněhem, to bych si lebedil..
Koukal jsem i na novou dlouhodobou předpověď ČHMÚ, taky tam s ničim velkým nepočítají, nějaké miniochlazení na přelomu leden únor tam mají, ovšem atakuje to pouze dlouhodobý medián..
Kokos342 ooooolalaaaa sice nějaké malé ochlazení bude ale bude asi malé... každý výstup bude ukazovat něco jiného, dokud nebude 20.1. nebudeme vědět jak bude 24.1 až 25.1, a tak dále a tak dále.
Kokos342 Hmmm, připadá mi, že ti kdo tvoří modely, si nevědí rady při probíhajících změnách klimatu a modely pak pracují sice se správnými daty ale podle nějakého starého, částečně chybného vzorce, jeden aby se snažil číst počasí ze své meteostanice, aby si sestavil relevantní výstup.. , alespoň na 24 hodin dopředu..
Teď jsem se koukal na meteogram pro Mělník a podle předpovědí to vypadá, že nějaký náznak zimy by mohl podle modelu GFS přijít kolem 20 ledna ale model ICON tam pořád vidí teplo až do konce výhledu.
Opět něco ze seriálu "vzpomínky"... Ještě než jsem se stěhoval...Přesně před rokem to takhle vypadalo na pražském Zličíně. Mráz, prašánek, 12cm sněhu. Dneska mi to přijde jako science fiction i na Vysočině.