aura333
No ono i na těch horách už to je docela bída vyjma Beskyd nebo vrcholů nad 1200m.n.m.
Jinak u nás teď takhle....už padne jen občas nějaká vločka, zastavily jsme se na slabých 2cm takže můj odhad byl pro nás celkem správný. Zato na Třebíčsku, Žďársku, Jihlavsku kde se jim ty srážky zastavily tak tam věřim, že možná těch 5cm dají.
Diskuse o počasí Bude dostatek sněhu v 2/2 zimy 16.1. až 29.2.2020?
aura333
No radši zaměřte víc na Sv radím vám třeba do Orlických hor nebo do Jeseníků hodně špatně je na tom Šumava úplně se mi chce brečet třeba Kubova Huť v 1000 metrech má jen nesouvislou pokrývku tam vždycky bylo sněhu co se to teď stalo
Tutugon
Každý rok taková zima jako teď určitě nebude, letos je to snad nějakej rekord, co se týče výšky sněhu. Šumava má nevýhodu, že se tam často vyskytuje fén a teploty tam šplhají často nad 0, největší šance na sníh mi přijde v Krkonoších, Jeseníkách a Beskydech, tam bývá většinou nejvíce.
aura333
Postup srážek z této strany je pro nás vždy výhodný - je to pro nás návětrná strana. Dnes nám i pomohlo že fronta se začala vlnit a nyní prakticky stojí na místě. Intenzita sněžení i přes zelené odrazy radaru není ale nijak silná, cca 1cm za hodinu. Teď tu je tak 3-4cm nového sněhu a těch 10 do zítřka není nereálných Naproti tomu třeba nad Jeseník se vlivem srážkového stínu téměř žádné srážky nedostanou.
Na východě se pořád drží částečně inverze, napříč nadmořskými výškami jsou teploty hodně podobné, většinou slabě pod 0 a sněží i v nižších polohách, až se inverze úplně rozruší, tak hory budou o poznání chladnější a sníh v nižších polohách roztaje. Alespoň tam něco mají, v Čechách je o poznání tepleji a někde spadlo jen pár kapek. Opět stejný trend, Morava chytá více srážek... jak dlouho tohle vydrží? Snad navěky...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.