Sněžník
U mě žádných 10 cm není, je tu tak 0.5--1 cm sněhu a teď dokonce padá i déšť mezi vločkami a strašně burací vítr podobně jako když se žene bouřka uvidíme třeba přijde za chvíli vánice a 10 cm bude hned ale dopoledne a k večeru kolem 5 hodiny jsme tu krásnou vánici měli
Diskuse o počasí Ochlazení 4.1. až 7.1.2020?
Tutugon
No tak nám aladin slibuje doat silné srážky pozdě večer, ale z toho nic nebude, protože už od SZ nic nejde
No já jsem se těšil aspoň na 2cm a nic není jen venku silně prší!?
Já bydlím ve výšce 353 m.nm a ani vločka! Ani ve Vranově, který leží o 103 m.nm jenom prší při 1°C!!!!? Co je to za předpověď?!
Gratulace ČHMÚ za skvělou předpověď
Ať měřím jak měřím tak na zahradě přímo pod meteostanicí máme jen 7cm sněhu. Sice už poměrně hutnějšího a tvrdého, protože většinou padal v mírně plusových teplotách ale 7.
Petr75
Na meteostanici Malá Morava Sklené nerozumím grafům teploty versus srážky. Dnes nad ránem to vypadá jako by se tam "převrhl" kbelík s vodou. V odpoledních hodinách zase jakoby srážkoměr byl vyhřívaný....
Tak konečně se Ostrava dočkala a venku nyní leží cca 0,5 cm sněhu a jedná se o souvislou sněhovou pokrývku. Večer se vyskytla silná dešťová přeháňka. A nyní mezi 0:30 a 1 ráno přešla silná sněhová přeháňka a i přesto, že se teplota pohybuje okolo 1 C, tak se sníh na zemi udržel. 1. sněhovou pokrývku tedy můžu evidovat ke dni 5.1.2020 a jsem zvědav, kdy napadne další sníh. Podle modelů to nevypadá dřív, než v 2. polovině ledna, ale tento týden se zima v Ostravě konečně trochu rozjela. Nebyl ani jeden den s teplotou vyšší než 5 C. Nejtepleji bylo 31.12, ale bylo to díky inverzi.
PS: Sněžení hlavně východně od Ostravy stále trvá a v této oblasti už leží i okolo 1-2 cm sněhu. Vcelku velké překvapení, když o půl noci bylo ještě polojasno. Většina MSK konečně hlasí 1. sněhovou pokrývku. V Orlové už 2. 1. se vyskytla 27.12 odpoledne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.