Mark Snowrain Mě nejde o peníze... proč budu topit, když je tam takové teplo a přitom mám trubky od sousedů jen v kuchyni,ale teplo je tam prostě pořád... Takže zbytečně si topit a ještě víc větrat??? Už tak větrám tak proč si topit? A jít za sousedama, prosím Vás netopte, já si chci taky někdy zapnout topení?? to asi né
Tady po ránu lehce pod nulou. Presto že jsme nad hladinou inverze je vše zmrzlé. Kousek od sud, za hranicí mají i přes +10°C. Jsem zvědav co s tím provede slunce.
ROFA U nás je díky inverzi zatím vyloženě chladno v noci mráz, teď 1°C. Takže tady se nějaké teplo zatím absolutně nekoná, inverze s mlhou dělá svou práci velmi dobře.
Lucina Jste celkem kousek, to je pořádný teplotní rozdíl. Bude to tím, že u vás se aso rozfoukla ta inverze, tady ráno mrzlo a ten studený vzduch se ohřívá hrozně pomalu, protože vítr se ani nehne. Každopádně mi to nevadí, počasí aspoň trochu odpovídá prosinci.
U nás nízká i vysoká oblačnost, slunce nevím jak vypadá, naštěstí po dlouhé době v noci nemrzlo a dá se s pracovat s půdou, teplota na chalupě jen +4, ve městě +5, o ničem, když kouknu na východ Moravy, tak mi opět nezbývá než závidět.
Jo, včera svítilo slunce bylo okolo +7.... dneska svítilo slunce na Ruzyni což je asi 15 km vzdušnou čarou od Kladna a bylo tam +7, na Kladně dekl šedivej a +2,4... na pár kilometrech rozdíl skoro 5 stupňů.. pokud bude takhle, tak máme ty + 2.. furt..,
Současnou "vlnu veder" lze prakticky považovat za planej poplach pro 80% Česka. Pokud je tu někdo ze Zlína, Ostravy, Frýdlantu nebo Šumavy můžete nám barvitě líčit jak to vypadá. Ne vážně, k čemu je pro běžného člověka informace, že v 850 hp je tolik a tolik stupňů, když v praxi má pak o 10°C míň, mlhu, šedivou pokličku a smrad? Pořád vyhlížím existenci mapy nízké oblačnosti. Vsadím boty, že nejhorší oblast v Evropě bude východní Vysočina následovaná Polabím a Poohřím.
Na.Guru No u nás bylo před chvíli +12... není o co stát...Co budu dělat s cukrovím na balkoně fakt nevím Pro lepší představu mám podzimní bundu a tričko s krátkým rukávem
Lucina Jako jasně, já vím, že to je "proti přírodě a přirozenému řadu" ale na druhou stranu mi neříkejte, že to není lepší pro vás jako Homo sapiens sapiens - původem tropického živočicha. Civilizace vždy nejvíc vzkvétaly v subtropickém klimatu a mírnými zimami, takže já oteplování vnímám i pozitivně.
ota Hmm tam je to taky dost běžné, rozhodně víc jak na Ostravsku. Tam až zmizí největší znečišťovatelé ovzduší, tak tam budeme všichni jezdit na pozdně podzimní a zimní dovolenou
PatrikMO Pořád lepší než 16h sluneční svit a k tomu vedro nad 30 a tropická noc. Za letošek toho bylo dost, souhlasím jen s teplotami, že nejsou na zimu nic moc i přes zataženo. Však zítra to udeří, má se to skoro všude rozpustit.