Tak ochlazení v Ostravě docela vyšlo, ale to dnešní sněžení teda vůbec. Nespadla ani vločka a Ostrava stále čeká na 1. sněžení letošní zimní sezóny. V Ostravě je tato situace značně neobvyklá, protože se většinou 1. sněžení objevuje v 2. dekádě listopadu. Ale opravdu nepamatuji zimu tady v Ostravě, ve které se 1. sníh objeví možná až okolo poloviny prosince a ani to není jisté. Sněžení by se v Ostravě mohlo vyskytnout ještě dneska v noci a nad ránem v přeháňkách. Poté už by se dalo toto téma zcela uzavřít, protože naopak přijde citelné oteplení hlavně na horách.
Tak nám to tu pomalu začíná sypat Do víkendu máme mít stále pod nulou, pak na víkend trochu oteplení, ale k tomu další sněhové srážky, tak se možná začne tvořit první kompaktnější pokrývka uvidíme co nám modely namalují po víkendu, zatím je to hodně otevřené.
Petr75 Tak nové modely vypadají docela dobře. V noci to vypadá, že by se i Ova mohla dočkat nejenom 1. sněžení, ale i 1. sněhové pokrývky. Jedna věc se mi moc nelíbí a to je vysoká teplota okolo 2 C, která by přinesla déšť se sněhem, ale i to se myslím počítá jako 1. sněžení sezóny.
No dnešek tedy zimní moc nebyl. Ráno ani nemrzlo a přes den 3-5°C, což je už slabě nadnormální teplota v kombinaci s minimem. A výhled takový neslaný nemastný. Kdo ví, jestli vůbec něco z toho oslavovaného Atlantiku vytěžíme.
Tak tady už něco málo přisypalo. Při tomto směru větru z toho hory vždy něco vymačkají. Uvidíme jak to půjde přes noc. Zda toho ráno bude alespoň na běžky.
Tak teplota zázračně klesla na 1.1st, což je 2st za hodinu a nějaký sněžení k nám i jde, což je uplnej zázrak. U nás sněžilo při 3st, takže při 2st bude kór. Stačil by poprasek, bych projel nový auto, co jsem si koupil.
logitech No u mě je pod nulou už dlouho a při zemi jsou -2 Každopádně ty přeháňky u Prahy jdou k nám a k tobě se taky něco žene Edit: Tak snad jsem to nepřehnal, protože nás to asi o 2 km mine Do východních čech ale leze obluda
Jediné, co jsem potkal při dnešní cestě do Ostravy, bylo mrholení od nás až cca po Hranice, dál už nepadalo vůbec nic.. a to vše při teplotách 0 až 2°C.
Sněžník Ale stáčí se to k vám nás už nic nezachrání prostě budou holomrazy no už se těším na to západní proudění od toho cca 10.12 by jsme se měli konečně dočkat model GFS směrem k vánocům přituhuje a je tam i nějaké výraznější sněžení
Sněžník No 12 a 13.11 dost hustě sněžilo ani jsem nestačil z balkónu odklízet sníh napadlo 11 cm mokrého sněhu což moc v listopadu u nás nebývá zvykem stromy se nám úplně ohýbaly k zemi moc jsem radost neměl stejně to rychle slezlo byla s tím jen práce teď naopak je pravý opak vůbec nic k nám nechce jít sakra stačí se to všechno na blbé strany