Diskuse o počasí Tlaková níže od jihu a vydatné snežení 13.-14.11.2019
Tak to jsem zvědav co z toho bude....
Aladin zesílil teď večer srážky a jen do středečního rána nám dává ve sněhu asi 25mm, dalších 20mm pak do čtvrtečního rána. Rozhraní pro sněžení ještě posunul o kousek na východ. No tohle snad může opravdu dopadnout jedině tak, že to bude buď fiasko anebo celkem slušná 2-3 denní kalamita.
Tak na východě už se začínáme dostávat do teplého sektoru a zatím co u mě v Ostravě je aktuálně 4,7 C, tak na horách už se po celodenním mrazu začíná oteplovat a přichází obleva. Na Lysé hoře je nyní 1 C nad nulou. Dneska odpoledne bylo -1,5 C a okolo 23. hodiny se teplota dostala nad nulu a na Javorovém vrchu bylo odpoledne kolem nuly a nyní jsou necelé 3 C nad nulou, takže sníh začne odtávat a zítřejší déšť ho pravděpodobně zcela zlikviduje. Navíc zítra večer a v noci má být na Lysé hoře až 7 C. 1. záchvěv zimy v Beskydech se pomalu blíží ke konci. o 200 km západněji to vypadá na velmi zajímavé teplotní rozhraní a Aladin, který dává i možné sněžení v Praze nebo Plzni. Zatím bych spíše počítal s deštěm se sněhem než s čistým sněžením. Nad 350 m.n.m. by se mohla vytvořit i sněhová pokrývka v noci na čtvrtek a nad 500 m.n.m. možná napadne i okolo 15-20 cm za 2 dny.
PS: Tak jenom jsem dopsal příspěvěk, že je u mě 4,7 C, tak došlo k profuku a aktuálně je venku 5,9 C.
Tomas1241980
No dovedu si představit, že když na některých místech hlásí 0°C a cca 35mm srážek ve sněhu, tak klidně 40 čísel napadne. Nicméně třeba to je opravdu přehnaná předpověď a realita bude jiná...kdoví, ale už ta situace nastane za 12-15 hodin. Uvidíme, co vykreslí ranní předpověď.
Prady
U Vás to vypadá hodně nadějně. Pokud se to rozhraní neposune, mělo by vám tam sněžit a pak bude sněhu spousta. V nížinách bych ze sněhem ovšem taky nepočítal, jedině snad přechodně při silných srážkách. Tady to naopak vypadá na nejvydatnější dešťové srážky v listopadu za posledních pár let.
PatrikMO
V Orlických horách? A Kde? Tohle je dnes od ČHMU co má napadnout do půlnoci. Je tam na spoustě místech 10-15cm a to mimo hory. Další vlna má přijít během středečního rána....rozhodně nestojim za tim, že by někde mělo napadnout 40 čísel, ale věřim, že při dobré shodě náhod může i ve středních polohách místy spadnout přes 25 čísel do čtvrtečního rána.
Prady
Tak jak na to koukám, u nás bude tradičně pár mm.. asi pojedu za sněhem a mrazem někam jinam, třeba semhle https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/v...
Akorát, že většinou, když takhle řádí zima v USA, tak u nás řádí teplo..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.