Diskuse o počasí Sněžení 27.-28. 2019 na východě
matyty
Tak ten srážkoměr vám ukazuje blbě, ČHMÚ stanice v Třebíči ukazuje ve vodě 4,4mm, což by tak těm 5cm odpovídalo, ten JV Slovácka dal kolem 20mm, což klidně kolem těch 25cm může o trochu výše na Zlínsku (Vsetínskohostýnské vrchy) či v B. Karpatech dát, protože to tolik neztěžklo jako dole.
Tý moravě trochu závidím škoda že to moc nešlo i přes nás napadl sotva poprašek který přes den stejně zmizel ale ještě že máme aspoň nějaký sníh naměřil jsem 14cm veškeré fronty které jdou od J,JV moc srážek nám totiž nezanechají pro nás jsou nejlepší fronty od SZ ale blbý je že žádná fronta v nejbližších dnech od SZ nepřijde
igor127
Nemám ve zvyku plácat.
Těch metrů bylo původně 6. Délku svých lyží a hůlek znám dost přesně. (to foto tu už bylo) Sníh ale za týden sednul. Poslední měření z neděle dávalo na stejném místě 5,5 metru, ale zaokrouhlil jsem dolu
Důkaz, že to pod 250 cm v daném úseku prakticky nejde je na další fotce. Z mnoha sněhových tyčí je vidět sotva vrchol jedné.
Prostě to tak je. Stejně tak jako že na návětrné straně leží i jen 10cm. Na to snad důkaz nepotřebujete.
Situace se ale mění ze dne na den. Zase sněží a od SSZ fouká silný vítr.
Tutugon
U nás 5cm, ale přes den to dost slehlo, půda je dost promrzlá a je přeci jen konec ledna, tak dá se říci, že je tady konečně bílo. Fronta nešla od J ani JV, ale od JZ, maximálně od JJZ, proto nás to jen štrejchlo. I loni byla na tom JV Moravy kalamita, nám se to už léta vyhejbá, přitom kdysi to bylo častější. Zajímavé jsou teď aktuální teploty, kdy v Brně je i -6 a v noci bylo ve Strážnici pod -10.
Britští meteorologové loni koncem října prorokovali sněžnou zimu. To jsem se nasmál, no ale zdá se, že měli pravdu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.