igor127 Hmmm fakt brzo No tady neustále padají obří vločky. Sníh je teda těžký,ale aspon na chviličku zima Je fakt,že to jsme si říkali i v sobotu a v neděli po sněhu ani památky
Vy jste jako to ČHMU zase jste se probudili? Tolik komentářů
Ani já jsem nečekal že to bude tak rozsáhlé, ale u nás to až zas taková hrůza není a je napadnuto do 10cm možná ještě během dne něco připadne, ale už to má od odpoledne ustávat.
Opravdu zajímavě se vyznamenalo ČHMU, ještě včera v noci nic neukazovali žádná výstraha a ráno v 5:00 už tam byla.
Parádní situace opět jen pro Moravu, ale přeji Vám to, alespoň někde ta voda bude. Sem do Polabí ji bude muset někdo dovézt, nebo ji budeme muset začít zadržovat, co přiteče z Krkonoš.Na pořádnou sněhovou nadílku (nad 5cm?)stále čekáme.
Neskutečně JMoravě závidím, u nás v MB 5cm a 3,7mm srážek, v takovém Uherském Brodě 18,8mm, takže jsem tady opět čučkař. Navíc začalo dost od západu foukat a od 9hod. to šlo nad nulu a teď dokonce svítí slunce, ach jo, už jenom na východě okresu Třebíč bylo 2x tolik srážek než tady:-(
U nás v Olomouci napadlo během 4 hodin přibližně 15cm sněhu. Zatím to vypadá, že by mohlo sněžit až do večera, spíš pokud vydrží teplota a nebude z toho déšť
Jinak docela fail pro ČHMÚ, podívali se z okna a vydali výstrahu
Mike11 Pak mě dejte vědět kde v Olomouci napadlo tolik sněhu,já se tam pak pojedu podívat..,já mám v západní části města 9 cm.Je to zatím největší nadílka této zimy,otázka je jak dlouho ten sníh vydrží.
Pavell 31 cm? Všechny stanice v ČR dnes hlásí cca do 12 mm, jedna maximum 16 mm srážek, což rozhodně nemůže být víc než 20 cm sněhu (spíše ale 15 cm, protože je to mokrý sníh). 31 cm je zřejmě nereálné, způsobené špatným měřením (v navátém místě).