Diskuse o počasí Ochlazení od 18.1.2019
Tak tady ještě celou noc bylo pod nulou a do půlnoci ještě sněžilo. Až v 9 hod. se dostala teplota po 9 dnech nad bod mrazu. Ráno jsem naměřil 27 cm, teď 23-24 cm, takže přes den slezly asi 4 cm. Odpolední max. teplota 2,7 st. byla dosažena těsně po poledni. Od 13 hod. se postupně ochlazuje a teď už to právě kleslo pod 0.
Zítra se u nás teplota dostane cca k 2 st. Úterý-Pátek to vypadá ok, přes den 0, v noci kolem -4. Příští víkend pravděpodobně obleva. Jak bude silná se ještě neví. Všechny modely ale nějaké to oteplení ukazují. Třeba včera ukazoval Ecák až 10 st. na příští sobotu, dnes jen 0/4 st. GFS vidí příští týden v průměru o 2 st. tepleji. GEM ukazuje teploty okolo 2 nebo 3 stupňů, ale tento model není vůbec spolehlivý na 4 a více dní.
Shark26
Tak ten sníh závidím, tady je nesouvislá vrstva, ale jak přišla nízká oblačnost od JV, tak se ihned začalo ochlazovat a už půl odpoledne mrzne a je to úplné ledové království. Předpověď v týdnu je poměrně chladná, u vás je z toho ledovec, až o víkendu bude slabě +, ale jak v noci mrzne, tak je to v klidu.
Lucina
Jo, paráda, pak jsem si přečetl následující, a dohřál jsem se
https://eurozpravy.cz/pocasi/pocasi-v-cr/247557-ch...
A to nějaké ruské a anglické meteorologické vědmy předpovídaly nástup malé doby ledové od letošního roku, rozhodl jsem se proto velebit počasí v té formě která právě je. Tedy aktuálně budiž zima!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.