Diskuse o počasí Ochlazení od 18.1.2019
V sobotu 26. 1. v Čechách napadne 2 až 10 cm, na horách na západě kolem 20 cm, na Moravě a ve Slezsku do 5 cm vlhkého a těžkého sněhu. Sníh bude zejména v nižších polohách Čech rychle odtávat, na silnicích může být uježděný a zledovatělý sníh.
Sněžení bude během dne v Čechách přecházet do deště, který bude tvořit ledovku, a to zejména v jižních, středních a severovýchodních Čechách. V sobotu 26. 1. budou klesat teploty pod -12 °C.
Tak na todle jsem zvědavá
Ja zitra v LBC kraji ocekavam 10cm, ojedinele az 15cm noveho snehu. Nulova izoterma by tu mela byt celou sobotu nizko. V nedeli uz by to mohly byt srazky smisene ci destove, ale cekaji se jen ojedinele prehanky, nic extra.
Pristi tyden opet spadnout teploty k 0°C, nocni pod 0, takze Liberecko bude uzivat snehu nadale...
Za me nejbohatsi zima na snih za poslednich 10-12 let!
Výhledy nejsou zas tak špatné
Mráz a sníh
Tak třeba
Votice: zataženo, občas sněžení, -5°C
Kassel: polojasno, +2°C
Je problém to takto nějak na začátku vždy uvádět abychom věděli o jakém místě pozorování hovoříte?
Taky vždy uvedu na začátku obec o které se pozorování koná jsem-li na cestách či návštěvách. (mimo uvedenou v profilu)
Zde uvádím výhradně Česko.
Tak nevim, dneska jsem zahledl na google zpravach zase clanek jak teploty na vikend spadnou az na -20. Ale cemu se clovek divi, kdyz to prevzali z blesku kde psali strasici clanek dneska v 5.40 rano v rubrice pocasi. K tomu predpoved Honsove,aby to melo vahu. Nastesti to asi predpovidali pro horske oblasti v alpach.u nas to na vetsine cr nehrozi, ale proc nestrasit
Stranik
S tím nemám problém
F4
Zdravím. Jak vypadá stopa? Minulý týden jsem to se psem dal až nad Halži směrem na Meluzínu. Upravená stopa začíná u meteostanice a místy byla dost rozbitá.
Edit:
Ve čtvrtek se podařilo zprůjezdnit hlavní tah z Chomutova na Vejprty. Mezi tím bylo vyproštěno i mnoho dní zasypané auto.
Normálně jsem si otevřel diskuzi na seznamu a tak dementních lidí na jednom místě jsem ještě neviděl... týkalo se to článku ohledně tání antarktidy... lidi co jsou chopný pod to napsat, že globální oteplování je výmysl, tak ty bych chtěl hrozně rád potkat a dát jím jednu výchovnou, jsou vážně tak hloupý a nebo jim to nedochází jak jsou hloupý... přitom stačí jednoduchá rovnice.. čím víc CO2, tím vyšší teplota.. omg
-1 stupeň... ohledně odpoledních teplot se nám modely poněkud rozcházejí a to že značně, z toho je vidět, že v současné době je předpověď na delší období značně nejistá, nicméně v mém regionu to ukazuje na plusové hodnoty přes den pro období deseti dnů, jsem zvědav na vývoj, kdyby alespoň přišly srážky, tak to bude fajn, půdní profil do 1 metru je zatím stále proschlý jak prádlo ze sušičky..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.