Diskuse o počasí Sněžení 26.11 a zpočátku 27.11
Budejcak
radek4545
Zítra se máte na co těšit ČHMÚ vydal u vás výstrahu dokonce s vysokým stupněm nebezpečí jinde na jihu čech platí výstraha s nízkým stupněm http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vyst... napadne vám tam 15-30cm sněhu! U nás to bude max do 10cm ale stejně to dlouho nevydrží příští týden některé modely předpovídají až 10 stupňů
igor127
Klimatologové se občas proberou jako letos a zjistí, že "předloňská" předpověď už nesedí předpoví ještě razantnější oteplování. To ale neznamená, že se napřesrok znovu neprobudí odvolají co odvolali a slíbí co slíbili :-)
Navíc kde je psáno, že když se globálně oteplí, že to v české kotlině nebude znamenat lokální opak
Já můžu jen konstatovat, že u nás byl letošní říjen o stupeň chladnější než loňský, k podobnému výsledku by mohl dospět i listopad. Letos máme za sebou už 9 dnů se sněhem a další zdá se přibudou. Loni bylo do konce listopadů celkem 11 sněhových dnů.
Na rozjezd sezony dobrý. Jen by mohlo trochu přituhnout.
Kájov, Jihočeský kraj. cca 5km od Českého Krumlova.. výškově jsme pouze o nějakých 130 metrů výše a oproti Čk kde jsou teď něaké 3,5 stupně tady máme zatím 2,1 což hraje docela roli v kolik tu začne padat sníh...samozřejmě pokud bude sněžit při teplotě 0-1 stupeň tak je jedno jak dlouho bude padat ale na propršené půdě to hned roztaje....
ROFA
Ale já nikde nepíšu o tom, že by snad globální oteplování mělo mít také či onaké projevy v české kotlině, dokonce nepíšu ani o klimatologických výhledech, které jsou pro mě hodnotou informací velmi orientační. Navíc teda nechápu souvislost s Vašeho komentáře k tomu, co jsem napsal
ROFA Jistě, pak bude 3 týdny teplo a vaše teorie stěhování arktického vzduchu, se následně přestěhuje na jih.
Takhle by to mohlo vypadat v úterý ráno naše oblast kde jsem by mohlo napadnout 15 - 20 cm jsem totiž těsně na hranici s Prachatickym okresem pouhý 1 km jižně od nás je Prachaticky okres dal na jih pak ještě víc napadne naopak severní část stranického, Piseckeho a Taborskeho kraje skoro nic . Tak uvidíme kolik to nakonec bude
ROFA U vás je mi jasné, že tu chladnější zimu budete čekat, i kdyby vůbec nebyla, třeba 15 let.
Já jsem zvědavý na to co přijde ale bojim se trochu že furt hrozí a nakonec bude prd uvidíme pošlu foto během zítřejšího večera
Yurri ICON pro vás nedává nic, tak se můžete těšit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.