Je fakt, že to vypadá zase opět na větší teplo během Vánoc. Takže možná budu rád, že tady nic nenapadlo, protože tam kde je teď 15-20 čísel tak při těch 5°C a nějakým deštíku z toho zbyde akorát sem tam břečka a bláto.
Tak dnes GFS otočil zas do tepla. Zatím ale stále není nic jistého. 10 dní je 10 dní. Modely mají občas problémy předpovídat na 3-5 dní, takže si musíme min. do středy počkat.
Mráz a sníh Tak ono už v neděli bude trochu jasný, jaký ráz zhruba bude. Jestli teplo nebo zima a sníh. Pak už se jen řeší přesnost co se týče množství srážek a jak moc velký ty teplotní rozdíly budou. Každopádně na 7-10 dní dopředu už se dá orientační průběh předpovědět.
Shark26 Ta mapa už je z principu úplně nepřesná...To jakože na Vysočině bude víc sněhu jak v Krkonoších? Jestli někde sníh vydrží tak to budou v první řadě Krkonoše s nejvyšší pokrývkou.
Mráz a sníh To sice jo, ale v současný době by se to dělilo akorát opět na skupinu těch co mají sníh a dávali by to dokola sežrat jak maj bílé Vánoce těm, co utřeli a žádný sníh nemají. Buď ať maj všichni anebo nikde (max. hory kvůli lyžování)
No už se tam prosazuje teplejší proudění, jestli do toho začne pršet bude sníh pyč raz dva, ale mě to nevadí, jsem spokojen s tím co máme teď, tady je ta obleva pro vánoce typická, snad se ochladí aspoň potom a zase něco napadne.
GFS maluje na Vánoce ochlazení a zrovna na Štědrý večer dokonce se sněžením, obleva bude příští týden o víkendu, jak jsem už psal, třeba to tady mlha zachrání a o svátcích něco nakydá, letos jsem docela optimista, to co je teď v Jihlavě je neuvěřitelné, to město v noci úplně svítí, hned za krajským městem můžete vyrazit na upravenou běžkařskou stopu, které krajské město to teď má?
Ja tedy nevim, ale denni teploty na stedry kolem 2 stupnu, mi jako velka obleva nepřijde, navic je to az za 10 dni, takze nic neni jiste, aladin navic na zítra vratil aspon nekam drobne snezeni, takže pockejme si jak bude a jak rikam nenechme se vyprovokovat