No já nevím jak modely mají co předpovídat, když to klimatologům nevychází občas ani na 2-3 dny dopředu. +30 do března asi nebude, to si řekněme upřímně, ale když se dívám na předpovědi, ať už na 3 nebo 10 dnů dopředu, tak v obou případech tam nasadí teploty třeba -8 a za 2 dny -5 a za další 2 dny tam už je -3 jenže ve finále je to max -1... nedávno jsem na nějakém modelu viděl -14 pro naší lokalitu a dneska je tam už snad -6 a tak pořád dokola. Už je to trapné.když naopak v létě předpovídají +28 tak najednou je tam v reálu 33. někde mají asi prostor ke zlepšení. na horách už taky zbytky...
Diskuse o počasí Počasí na letošní Vánoce
Snowrain Takže přikládám výhled IN počasí pro Brno, abyste tu nelhal o zimních výhledech a neuváděl tak v omyl jiné uživatele.
samozřejmě že žádná zima v nížinách a středních polohách nehrozí a sníh tim tuplem!Ano přijde epizodka 2 denní 2-3 ledna,kdy denní maxima se budou motat kolem nuly ale srážky žádné a to bude vše.Od 4 ledna opět nástup teplého počasí donekonečna.Ale tak některým ke štěstí stačí i to
Snowrain Nikoho nezajímá, že si do screenu nabrnknete den ochlazení a lepíte z toho pohádku o slibném výhledu.Z Atlantiku půjde jedna níže za druhou a na konci každé se lehce ochladí.Jste na tom jako fanoušek zimy bídně, zbyly vám jen drobty ze stolu.Ztracený případ, věnujte se realitě a víru si nechte do kostela.
Ačkoliv trolla jako je South Wind neuznávám, tak tentokrát musim být v prognóze trochu na jeho straně. Podle více modelů to rozhodně nevypadá na žádné trvalejší zimní počasí v nížinách ba ani ve středních polohách (tam možná střídavě). Jediná šance na pořádnou zimu je na horách pokud atlantik nebude extra topit. Tam by mohlo napadnout hodně sněhu. Pokud v nížinách napadne 5-10 čísel a do týdne to roztaje tak to neberu jako zimní počasí. To by muselo být aspoň 14 dní pod bodem mrazu i přes den.
Snowrain Měl byste se už poučit o tom, že konec výstupu GFS, je něco, co se ruší nejvíc, ale jste asi nováček.
South wind
A nekoho snad zajima, ze si vy vyberete jeden vyhled, ktery ukazuje teplo a date ho sem, GFS ukazuje i mnohem nizsi teploty, klidne je sem muzu dat jestli chcete. A co ECMWF to jsem si taky nabrnkl jeden obrazek, ne je to vyhled jednoho z nejpouzivanejsich modelu. Jinak jsem moc rad, ze jste mi rekl co koho zajima a koho ne, ocividne jste genius kdyz to vite. Nebo mozna hodnotite to co zajima vas
No, opravdu to nevypadá na zimní počasí....Tedy aspoň u nás v 360-400m.n.m. Hory by ovšem mohli dostávat každodenní příděl.
https://www.meteoblue.com/cs/po%C4%8Das%C3%AD/p%C5...
A tohle je teda ten nejchladnější výstup...Nic extra....3-4 dny větší zima, minimum srážek a na konci období opět teploty kolem nuly.. https://www.yr.no/en/overview/daily/2-3069221/Czec...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.