Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes se často ukáže slunce, zítra dorazí teplá fronta

Diskuse o počasí Vydatné sněžení 7.-8. února

170
# 08.02.2018, 17:45

Logitech: tak to asi máte teploměr v poruše, neboť např. Pardubice dnes nejtepleji +0.2°C.
Ondra83: tak se rozhodněte, jestli naprosto bez sněhu nebo 1cm. Já tam teda vidím na Ruzyni i na Libuši 21.1. 2cm a v prosinci taky. takových 6 dní se sněhovou pokrývkou tam už bude.
Většina z Vás tady akorát nadává, že není pořádná zima a když už teď aspoň nějaká zima přišla, stejně nejste spokojený... I kdyby všude napadlo 10 cm, zase by vám to nestačilo a ta pořádná podle vás by byla od 20cm nebo by vám chyběly mrazy. Já jsem rád za to co je.

# 08.02.2018, 18:09

Nystrom
Že jsou 2 cm v Libuši nebo na Ruzyni neznamená, že bude sníh i v centru. Spíše z vašeho příspěvku vyplývá, že Prahu vůbec neznáte a nevíte, jak je na tom teplotně a se sněhem. Ruzyně i Libuš jsou stanice na okraji Prahy, teploty jsou zde klidně i o 3 st. nižší než v centru. Ruzyni bych za pražskou stanici vůbec nepovažoval, a i když leží v Praze, ani trochu neodpovídá podmínkám, jaké zde panují. Já sám mohu potrvrdit, že jsem v Dejvicích nezaznamenal jediný den se souvislou sněhovou pokrývkou, zatímco v Lipencích pět. A to jsou Lipence níže, než Dejvice. A pořádná zima tohle skutečně není, tak nevím, proč bychom si nemohli stěžovat

# 08.02.2018, 18:19

Mohu souhlasit, tady severovýchod Prahy bylo asi cca 6 dnu se souvislou pokryvkou zhruba 5 cm.:snih:, ale od té doby jenom poprašek a nebo sucho

# 08.02.2018, 18:46

Nystrom
Rikal kamos na meteostanici max. 4.7...prosvitalo slunce...takze je to mozny...ja tam mel asi +9 ..v zime me na to trochu sviti...ale me je to jedno...jinak my meli min.5cm..mozna kolem 7cm..nemeril jsem to a uz vetsina roztala a v Pardubicich bylo mozna max. 0.2.. pritom tam roztalo temer vsechno...je to zajimavy trochu...no..:) Cekal jsem..ze to vydrzi dele teda...asi jak zem neni promrzla, tak to jde do haj.

42
# 08.02.2018, 19:06

Nystrom
K zimě patří sníh a letos v porovnání s jinými zimami je ho v Praze fakt hodně málo. Kdybych tě umístil do Prahy a ty bys musel nuceně prožít jednu takovou zimu v Praze, taky by sis stěžoval. Tady v Praze to polovinu zimy přípomíná jaro a tu druhou polovinu podzim. Kdyby byla normální průměrná zima jako by měla být, tak by nebylo na co si stěžovat. Tady sem zvyklý na 5-10cm a 20cm je už hodně. Nepotřebuji v Praze nějakou kalamitu, ale alespoň by tu mohl být nějaký sníh.

60
# 08.02.2018, 20:08

Ano zima v Praze je letos opravdu neskutečně bídná. V centru prakticky sníh nebyl, jen asi 2x poprašek na pár hodin a tady na Řepích a Bílé hoře (což se dá považovat za pražské velehory) bylo už párkrát kolem 2 cm, ale jen jednou to vydrželo déle než 24 hod., většinou je to pryč do odpoledne. Takže podzim tady trvá už šestý měsíc v kuse. Za velmi slabou považuji zimu i doma na Táborsku kde je letošní maximum pokrývky 7 cm v lednu (dnes 5 cm), ale proti Praze se to dá stále dá považovat za luxus.

42
# 08.02.2018, 21:06

Ondris
Tahle zima je v Praze naprosto extrémní z hlediska počtu ledových dnů (někde ani 1), dnů se sněhovou pokrývkou a max. výšky sněhu. Kdyby tady v Praze nastal opačný extrém ve stejné míře, tak by tu bylo možná půl metru sněhu celý leden i další měsíce. Co jsem četl tak údajně v zimě 1929, která byla nejchladnější v celém 20. století mrzlo v Praze téměř 2 měsíce a před oblevou bylo přes 100cm sněhu. Takže něco takového by teoreticky mohlo nastat, ikdyž je šance hodně malá. Zajímavé je, že New York v USA má úplně stejnou průměrnou lednovou teplotu jako Praha. A tím, že tam letos byla extrémní zima tak i v takovém obrovském městě napadlo spoustu sněhu i byly silné mrazy.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.