Pravda, aby předpověď hlásila, po přechodu podružné studené fronty k nám bude po přední straně mohutné TV nad VB proudit studený, původem arktický vzduch, jsem nezaznamenal ani nepamatuju. Ano, za zimou do USA!
Kolem 20. ledna bývá vrchol zimy. Zatím to vypadá leda tak na ochlazení od SZ z rozpadající se okluze z Atlantiku. Následně bude ale jistě připravena při zemi TV, aby pak opět vysunula cyklonální charakter nad Skandinávii.
Vypadá to, že se bude nad střední Evropou udržovat jakési nevýrazné tlakové pole bez výrazného proudění. Bude to skoro jak střed TV... prostě slabý nebo žádný vítr a nic se nebude skoro dít.
Včera teplotní rekordy, zítra to vypadá u nás na mrholení a v úterý fičák jako prase s možná dalšími teplotnimi rekordy v Čechách,pak se to opravdu asi zklidní, závidím GER ty povodně,to by se nám doplňovala hladina podzemní vody, takhle bohužel nic.
Vy jste vysuseny, jo? To bych chtel videt...mesic v kuse chcije a vas to urcite vsechno obeslo...to jo. te nejakej fake. U nas je tak podmaceno...ze se pyrotechnicke vyrobky dali v klidu pichnout do zeme (blata)
Logitech Ale je to tak,deficit z posledních 3 let se nedorovnal,běžte se juknout na Vranovskou přehradu kolik nám ze sněhu či deště přibylo vody.Jediný září bylo třeba v Třebíči nad přesný průměr,a to jen o 10mm,jinak mizérie,teď je povrch rozmoklý,pač je roztáto,ale jak píšu za týden na jaře jsme na suchu a proto mě zajímá,co je v hloubce a ono nicmoc,proto ať hlavně ještě nezamrzne.
Yurri Teď Vám tam něco naprší během 10dní nebojte. Jinak Dyje mi přijde celoročně na stavu sucha a v létě extrémní sucho. Možná je na čase ty udaje posunout níž co je teď stav sucha by měl být normál a stav extrémního sucha , sucho.
Dobře je na tom srážkově JZ Evropa, kde bylo v létě velký sucho. A další fronty se tam chystají. Až se to tam vyprší, v chladným vzduchu se vytvoří TV a vytlačí potenciální srážky daleko na sever od našeho území, takže na příděly sněhu do konce ledna zapomeňme.
Biochemik No to jsem na to teda fakt zvědavej, zítra to na severu Vysočiny bude pořádnej fičák a st+čt by mohlo u nás pár mm od JV napršet, ale už je v dohledu celodenní mráz přesně za týden a dokonce u nás se slabým sněžením a možná bude bílo po většinu celého příštího pracovního týdne, hotovej zázrak. Vokr Jako ty 3 metry sněhu v JZ Alpách by mi bohatě stačily.
Yurri Je to pěkný pohled na GFS počítající v druhé polovině příštího týdne s brázdou TN! Tak jen aby její příchod TV nad Ruskem moc neblokovala a přišlo tak nějaké sněžení alespoň do hor. Zítra trvalejší déšť na SV, bravo