U nás už je jen 0,5 st. a sype se , sníh bohužel se ale jen tak držet nebude, povrchy jsou mokré, chtělo by to aby to zmrzlo . Večer k nám má přijít další dávka sněžení, to by se mohlo držet
Tak tady to přestává připomínat sníh. Sice se sype, ale je to mokrý a na zemi to dělá takový to hnědý, čvachtavý, však vy víte co myslím. Byl jsem ale na Zbraslavi v lidlu a tam to v pohodě drží, jsou tam nějaký 4 cm. Ten teplotní rozdíl je fakt velkej. Odpoledne se má ochlazovat, tak snad to začne držet i na stromech. Nakydat by mohlo i v sobotu, ale odpoledne z toho už nic nebude, půjde to hodně nad nulu.
Zdravím všechny ČHMU dnes vydal výstrahu na vysokou sněhovou pokrývku pro Moravu, prý by mohlo napadnout v oblasti Vsetínska až 20cm a v okresech Frýdek a Nový Jičín ve vyšších polohách až do 40cm
Ty rozdíly v Praze jsou obrovské. U nás čistě prší, ale na Libuši o 90m výše podle webkamery stále sněží při teplotě +0,4. U nás je možná už +2, +3 teploměr za oknem mi vždy ukazuje blbě - asi o stupeň více, než ve skutečnosti.
igor127 přesně tak. Ta výstraha platí hlavně pro vyšší polohy východního cípu ČR. Tebe okraj toho srážkového pásma možná okrajem lízne, ale starost mně dělají teploty.Ve 160 m.n.m v Hodoníne budou tak 2 nad nulou. Moc nadějí si nedělej. Ale přeju ti to. Kolega dawe se možná 5 cm dočká.
zimník. nevěřím těm 5 cm,a stejně by to do 24 hodin roztálo tudiž je to i tak zbytečné a podle mě se to ani v nížinách chytat nebude,země je teplá a teplota asi i při případných srážkách zde bude nad nulou...
Shark26 Ono to jde od Grazu z Rakouska zasáhne to především Moravu a Slezsko vás ne ani v předpovědi nic o tom že v pardubickém kraji má sněžit není to zde jo