Ta predpoved GFS vypada na silne ochlazeni v breznu, tak jako tomu bylo napr. 1987, 2013- mohl by byt znacne podprumerny brezen. Ale je to daleko, snad to nevyjde a ledovy den v nizinach uz nebude. Konec zimy je nedaleko.
Na Wetterzentrale jsou uz i mapy reanalyzy od r. 1851. Skoda ze neni videt, co se stalo v roce 1950. A jak moc se z tak malo dat da mapou priblizit skutecnosti, tot otazka.
Mark Nee příroda je dost nabuzená a v březnu už mám zasázeno kdeco, přikrývám sice netkanou textilií, ale pod -5 by už to od půlky března jít nemuselo, zatím záhony stále pod sněhem.
Teď jde vidět jak je to nejistá situace. GFS ukazuje na 22.2 odpoledne proudění od SZ a teploty okolo 0°C. A Gem ukazuje silné V až SV proudění a teploty odpoledne kolem -12°C. Pořád je to daleko.
jedno je jisté,to avizované mega ochlazení GFS neustále odsouvá,ale to už je taková obehraná písnička Kolem nuly,no nevím.V nížinách to vidím od soboty i na + 7st.
DAWE a nemáš už, jen tak náhodou, 6 den za sebou sněhovou pokrývku??? vždyť jsi nic takového nečekal... trochu SEBEKRITIKY bych u Tebe prosil, děkuji....
OSTRAVA aktuálně venku krásně sněží, únor je u nás na SV jednoznačně nejlepší -co se týče zimních projevů - této zimy.. Od 7.2 zde leží souvislá sněh. pokrývka /mluvím o městě - Ostrava/ nic víc než spokojenost v úterý 20.2 a ve středu 21.2 -vypadá to, že docela dost u nás nasněží....
dawe Já si tady můžu dávat co chci vůbec mě nezajímá názor někoho takového jako ty myslím si, že tam určitá šance je a od toho to téma tady snad je ne ? takže se raději příště zamysli nad tím co napíšeš
dawe Jo, a myslíš, že je vhodné sledovat jen jeden model? A obvzláště GFS? Každý výstup otáčí o 180°, to určitě znamená velkou přesnost. Než nás tady začneš poučovat, podívej se i na ostatní modely, ty se všechny drží chladné varianty.