Brňaček Nevím nic o tom, že by mělo zítra večer až do úterního rána v Brně sněžit. Můžete dát prosím zdroj (model) který s tím počítá? Já jsem u žádného dostupného modelu tuhle informaci nenašel. Je to již podle vás zítra, tudíž by to měl nějaký model alespoň naznačovat.
Zima se začíná objevovat. Dneska jsem byl na horách a tam už se zima vrátila. Tento týden to zatím vypadá , že na horách spadne 10-30cm a ve středních polohách 5-10cm. Nížiny si ještě na souvislou vrstvu sněhu asi počkají , do příštího týdne. Vánoce by po několika letech mohli být na sněhu.
Jak jsem psal již asi před týdnem, sníh se bude týkat hlavně středních poloh, níž nebude nic a začíná se to potvrzovat. Brno 230 m.n.m taky nic. A výrazné ochlazení v závěru týdne se taky zmírňuje. Bude kolem +1 +2 stupňů v nížinách, ve středních polohách bude slabě pod nulou. Tohle bude bohužel realita. PS: Taky bych si přál zimu s 25 cm sněhu a mrazy.
Ve čtvrtek 30.11 modely tu TN z jihu posunuly opět víc přes čr, hlavně její východní poloviny. Nejlepší výstup na tuhle situaci má GEM. Uvidíme jak se to vyvine.
Vysočina ráno bílo,ale jen poprašek,který už skoro úplně roztál,ano ve středních polohách nasněží,pokud by pak byla TV,tak bude buď pěkný mráz aspoň v noci nebo inverze s námrazou,za mě solidní začátek adventu.
Do Česka pomalu nastupuje zimní počasí. Již v tomto týdnu začíná v pátek prvním prosincovým dnem meteorologická zima a končí meteorologický podzim. To se plně projeví i v počasí.... Více >>