Diskuse o počasí Návrat chladnějšího počasí od 26.11.2017
Tady jsou taky 3st.a klesa...v 250m. Ty srazky jsou jak kdyby jste je narezali nozem
Co si myslíte o té TN z jihu toho 30.11. Jednou dá výstup její postup víc přes nás, hned další výstup jen přes Slovensko, já si myslím jak jsem psal již dřív, že se přesně neví ani 3 hodiny dopředu u TN kudy přesně bude procházet. Vycházím z vlastních zkušeností pozorování takových situací.
Tak a je to tady nejnovější výstup GFS výraznější ochlazení koncem příštího týdne opět o něco zmírnil. A takhle je to výstup od výstupu stejný. Je to pořád ta stejná písnička u roky. Nečekejte žádný zázraky od toho. Opět vycházím ze zkušeností pozorování už roky roků. Jestli ty výstupy sledujete tak to musíte vidět sami.
Ano, to je úplně běžné, že se výstupy mění. Zejména tlakové níže je poměrně složité předpovídat nad 3 dny. I tak o tom lze vést slušnou diskusi bez trollování a urážení druhých. Dodržujte prosím pravidla diskuse.
Přesnější obrysy zatím získává sněžení ve čtvrtek 30. listopadu, které zasáhne zřejmě Slovensko a částečně Beskydy. Na Slovensku by se mohlo jednat o první výraznější sněhovou pokrývku i mimo hory.
zimník.
To mi ani nepřišlo. Ale docela zajímavou situaci ukázal model Windy. Na Mikuláše tam ukazuje hlubokou TN postupující k JV. Přitom se bude nad Bílým mořem nacházet velká TV, ta by se měla propojit s TV nad Atlantikem a poslat sem arktický vzduch. Sice jsem si nevšiml, že by to předpovídal nějaký další model, ale je tady i taková varianta.
Frantis95
GFS ukazuje něco podobného http://www.in...&y=15.499&z=9
ČHMÚ vydalo novou předpověď, stále to ochlazení drží, přes den na nule nebo slabě pod ní a v noci až -11 stupňů. Sněžení má být každý den, super!Podle Windy bude u nás v pardubickém kraji příští pondělí až 15 cm sněhu, wow! Od příštího úterka by se mělo ale mírně oteplit: přes den na nule nebo slabě nad ní, noční teploty kolem -3 stupňů, ale to je ještě za dlouho a bude se to průběžně měnit, já doufám,že to ochlazení vydrží aspoň do 10.12., potom by se mohlo mírně oteplit a na Vánoce ať je zima a sníh v plném proudu, bylo by to super
Podle měsíční předpovědi ČHMÚ, která byla vydaná včera, by ale teploty, které očekáváme na konci příštího týdne, měly být až do Vánoc, tak to jsem zvědav. Zatím to vypadá na průměrný prosinec.
Vypadá to zajímavě, v Beskydech až 35 cm sněhu, na Moravě a ve vých. Čechách kolem 10-15 cm sněhu! Jinde většinou do 10 cm sněhu, zima je tu
http://www.wi....962,16.764,5
Snad to konečně dopadne
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.