Diskuse o počasí Ochlazení od 6.12.2013?
No vidíte, tady je ta slibovaná "tuhá zima" I když koví, třeba ještě bude a bude dlouhá. Posledních let je tohleto mo'da, že začíná Zima později a později taky končí ... poté se to rychle přehoupne do Léta.
Jinak poměrně pěkně zčerstva to fičí u nás už dnes, já myslel že to začne až zítra.
hlavne a by byli Vanocni prazdniny zimni, ostatni uz neni tak dulezity :-D
Tohle je co za model. Tady ty srážky taky mění jak ponožky. Co výstup, to jiná animace. Podle mě ty modely vůbec nemá cenu brát vážně.
http://www.sa...p.aspx?type=1
Mrakomor
Mrtvo tu nebude. On někdo určitě nějaké téma se slovy "výrazné" či "silné" založí.
Pro všechny, kdo říkali, že GFS otáčí jen do tepla, vidíte výpočet z 18 UTC ? DO Česka teď, během příštího týdne, poslal studený vzduch od severovýchodu a pak by mělo mrznout díky inverzi. Neříkám, že to tak bude, jen chci říct, že víme jak bude tak možná 3 dny dopředu, dál je to víceméně loterie.
Výstupy modelů se budou určitě měnit, ale nikoliv tak "hrozně", jak zde někteří "sněhomilní nespokojenci" uvádějí.Počasí okolo nuly, s občasným holomrazíkem, mě určitě nezarmoutí.
I tak si myslím, že ten víkend s XAVEREM je nafouknutá bublina.Srážky nebudou zas až tak intenzivní ani na horách (třeba Aladin), ochlazení mírnější než byly prvotní předpoklady a zůstaneme asi jen u toho větru. Toť vše.
Dále pak v druhé polovině příštího týdne díky TV (která se tu může rozvalovat do konce roku 2013) bude v hladinách 850 hPa kolem +5 až +8°C, zlikviduje sníh na horách, takže odpověď na to vedlejší téma Jaké budou Vánoce je na snadě.
mrakomor:
souhlasím s Tebou, vidím to úplně stejně. Ochlazení mnohem kratší, mírnější, sníh dle Aladina v Praze zítra ani o víkendu nelze čekat vůbec. A Xavera rozhodně nelze srovnávat s Kyrilem či Emou, jak jsem tu někde četl. Jen se nenechat unášet zimními výstupy modelů. Prostě ten vývoj není moc pravděpodobný. Ta TV byla, je a nadále bude dost nešťastně postavená. Zimu a dostatek sněhu do konce roku nečekejte ani na horách. Pokud nás totiž čeká nějaký vpád studeného vzduchu, budu to ve stejné režii jako tento a předchozí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.