Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, hlavně na západě Moravy a východě Čech nízká oblačnost

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2012/2013

46
# 05.12.2012, 17:36

tom-791
Myslíš ted, že by v Brně mohlo taky aspoň tak těch 5-10 cm napadnout?
Díky za odpověď.

Odpovím už takto, protože probírat počasí současné je zde už zcela mimo předmět tématu - z té přeháňky, co jde z Čech určitě ne. Pokud zasáhne Brno, tak jen severním okrajem. Předpovědi nejsou pro JM co do srážek příznivé, jak píše arnold.

4
# 05.12.2012, 17:48

Ondra77: Já jsem taky z Brna a musím ti bohužel asi říct, že pokud nepřijde nějaká TN od jihu či jihovýchodu , tak zfront od SZ či Z pro Moravu takřka nic není. Vždy sem dojdou jen zbytky nebo vůbec nic. Šanci jsme měli v pátek podle CHMUještě včera večer. Dnes v dopolednímvýstupu předpovědi otočili opět o 180 stupňů a sněžení se konat nebude. Prý ta fronta půjde hodně jihem. Podle SHMU ve včerejší předpovědi mělo na SR vydatně sněžit o víkendu a dnešní předpověď je taková, že snežit by tam mělo na středním a východním Slovensku. Mění to každý den. Nedá se na ně spolehnout.

182
# 05.12.2012, 18:24

No jo, zima bude pokračovat :) Takovýto průběh je mi sympatický. Tyto mírné teploty mi nevadí, mohly by zůstat klidně až do Března. :D

10
# 05.12.2012, 20:35

V pátek nás sněžení obejde! Od pondělka se ale čeká do středy velmi vydatné sněžení. Ze soboty na neděli při vyjasnění až -20!

# 05.12.2012, 21:11

to sem zvědav na ty vydatné srážky zase to oddálej až na středu a nakonec z toho sejde, no uvidíme ještě je brzo každou chvíli se to mění ;-)

6
# 06.12.2012, 09:58

Modely na těch srážkách jen ubíraj. Takže poté, co je jasné, že avizované silné sněžení v pátek nepřijde, to vypadá, že ani v neděli a od pondělí to se sněhem nebude nic extra. :oblak:

Nějaký silnější poprašek tu je, ale je jen otázkou času, než roztaje. Lepší něco než-li nic. :oblak::slunce:

Luk
2
# 06.12.2012, 11:28

Hele nestěžujte si na průběh zimy můžeme být rádi že to je tak jak je jen si vzpomeňte na minulý rok jak to bylo v prosinci tam jsme jen čekali a čekali a nic ,ale letos se už něco děje i u nás na Brněnsku už popadává sníh

# 06.12.2012, 11:32

Takže z víkendového sněžení sešlo - TN nás podjede a poputuje nad Balkán. Čeká nás polojasno a mráz, mnohde holomráz. A v pondělí se nějaké sněžení objeví nejspíše v Čechách od SZ, poté se pásmo bude rozpadat a couvne nad Německo. Od východních Čech dále na východ opět nic, zvykli jsme si.
Ve středu je šance na sněžení od jihu, ale už tomu moc nevěřím. Zatím ze všeho sešlo. SV příští týden se nenápadně mění na lehký JV.

118
# 06.12.2012, 12:00

http://www.ni...tinent=europa
Výhled stále mrazivý!Přechodné oteplení noc na pondělí a pondělí.(přesto kolem 0 přes den)Pak návrat ledových dnů.Srážky bohužel nebudou výrazné,možná středa(12.12)jv území ,níže od jihu.
Můj tip: Pak by jsem viděl na několik front od jihu a přechodné zmírnění mrazu.(po 15.12)

# 06.12.2012, 12:55

Jak jsem psal a spousta se tady smálo a napadali mě, příští týden se začne konečně oteplovat ..... a´t se Vám to líbí, nebo ne....

118
# 06.12.2012, 13:10

Flanker
No nevím.Kde bereš tvé udajné oteplení,které nebude v příští týden?Nepočítám přechodné oteplení na 0 v pondělí.
A po 15.12 bude bůh ví co,ale to je pomalu přes příští týden a ne příští týden jak říkáš několikatí den.

828
# 06.12.2012, 13:32

Je pravda, že model GFS naznačuje na příští víkend oteplení v podobě teplot slabě nad nulou, ale nemůžeme jisto jistě tvrdit na základě jednoho, dvou.. výstupů, že se určitě oteplí a ani není jisté, zda to bude trvalejší či přechodný stav. Relativně spolehlivý výhled je zatím do příštího pátku maximálně, kde oteplení v pravém slova smyslu (nepočítám pondělí +1°C na některých místech, jak již je zmíněno výše) ještě naznačeno není.

# 06.12.2012, 14:12

Kolikrát změnili předpověd na víkend ? Až je to trapný ........tak tady nepište jak bude 15.12. :-D A co se týče srážek ,tak si nemůžeme stěžovat. :-)

# 06.12.2012, 14:15

tom-791
Správně jste to napsal ..... ale té kachně věříte více než těm modelům, a já jsem na tom stejně :-). Ale dobře víte, že se vše může a určitě se to změní během víkendu a vše začne zace otáčet.

Space:
víte, nemůžete věřit jen komerčním modelům, ale spíše se jukněte do přírody ..... jak se chovají zvířata, ....

46
# 06.12.2012, 14:53

Flanker
Flanker, když se vám zima nelíbí tak tu pořád neotravujte s nějakým oteplením. Myslete si co chcete ale respektujte lidi kteří mají zimu rádi. Já také respektuji váš názor, ale stále to neopakujte. Děkuji

118
# 06.12.2012, 15:03

Flanker
V dnešní době věřit na přírodu či zvířata už není ono,co bylo dříve.Modely nejsou přesný na týden,měsíce atd.Někdy ani na den nepředpoví přesně.
Co týče kachny,že ji dosavadní předpověd vychází,ale dál už ne.Po Mikuláší mělo nastat oteplení,který nebude.Naopak ještě ochlazení a podobný ráz v dalším týdnu.Jak jsem psal a ostatní tvrdí,co bude po 15.12 to nemá cenu řešit.I když modely ukazují odsouvání od jihu silný mrazy zpět na sever,ale bůh ví,jak to bude.

4
# 06.12.2012, 15:26

Zdravím všechny příznivce zimy a sněhu :-) Kdy nás tedy čeká vydatné sněžení a kolik a kde napadne cm? Podle CHMU by mělo sněžit od pondělí až do středy. Budeme pod vlivem TN ????

# 06.12.2012, 15:48

No super.. 15 oteplení, prý až 6. :( Chsi zimu a mráz !

4
# 06.12.2012, 15:50

Skimmer: Prosímtě, CHMU není kolikrát přesně schopný předpovědět přesně na dva dny dopředu...

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.