Pokud by Bicera měl pravdu, tak mají ve španělsku, Francii a Anglii mnimálně stejný humus, jako nyní my tady. A my jsme v arktických mrazech a zavalení sněhem. A to už by se projevilo. Mimochodem, pokud vím, v ČR platí šíření poplašné zprávy jako trestný čin, že? A ten článek už skoro je na hranici ......
To, že se nyní přihlala k nám (a nejen k nám) zima a to celkem intenzivně vůbec nic pro další vývoj zimy neznamená. Rozhodně chování zvířat (lesní zvěře, našeho psa, ..... tomu nenasvědčuje). Jak již tady někteří z vás psali, zima přijde brzy, ale nebude mít dlouhého trvání. Také věřím té kachně a proto tvrdím (již jsem to psal), že modely začnou během zítřka otáčet a příští týden se začne oteplovat. Nevěříte, uvidíte.
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2012/2013
Jak to vidíte o víkendu. Protože ono nic nevychází. Mělo dneska napadnou od 1 do 8 cm sněhu a tady v Brně leži 0-1 cm. Prostě není tady skoro nic. Takže bych byl rád, kdyby v ten pátek a sobotu přišlo nějaké to vydatnější sněžení, aby tady bylo taky bílo. No uvidíme, vše se stále mění, jak na modelech, tak i venku.
Ondra77: Dnešek teprve začíná, tak nevěš hlavu, na radaru jde ještě další vlna od západu. Pokud se nerozpadne, tak ještě sněžit bude. A jakou máte v Brně teplotu? U nás je -2 a sněží, v noci už napadli alespoň 2cm a včera taky 2-3cm.
V počasí naznačovali,že pátek večer,noc na sobotu ovlivný sněžení+silný vítr.
Oteplení po víkendu nemělo nastat,ale nevyvracím.Modely počítají sv až východní proudění stále!
http://www.ni...tinent=europa
Tato stránka stále počítá sv až východní proudění,akorát to oddaluje o den.(za týden nastat)
EDIT: Smazána část příspěvku patřící do aktuálního počasí. tom-791
http://portal.chmi.cz/portal/dt?portal_lang=cs&men... to vypadá jako inverze ty teploty furt stejně
Pokud se bavíte o předpovědi CHMU, tak to je dle mě univerzální předpověď, tím nic nezkazím ...... se na mě nezlobte, ale tomu věřím na max. 48.hod. dopředu.
Zpět k tématu. Kloním se k té kachně. Od příštího týdne oteplení. Otázka jsou vánoce, to ani kachna neví :-), hřbet byl rozmazán, a od půlky ledna 14 dnů mrazy, hlavně ne holomrazy, to by bylo špatný. PS: vždy, když byla v minulosti zima, resp. se to klonilo k zimě, začali od listopadu hrabošit myši na půdě a šli do tepla, letos nic. Rovněž lesní zvěř toliko tuku nemá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.