Diskuse o počasí Jaká bude zima 2011/2012
Gfs mě potěšil hned mám lepší náladu jak sem se na něj podíval bude zima snad
honza13
To máte pravdu to nikdo neví ale já sázím že bude zima jako v roce 2004-2005 nevěřím tomu že bude teplo podívejte se na graf zimy 2004-2005 zatím letos leden vede protože +15 nebylo bylo +10 a to tedka ochlazení a pak kolem 18 zase oteplení to je uplná kopírka a pak od 25 ledna pravá zima podívejte někde tam ten graf je ale já ho pošlu
http://meteopress.com/index-meteo.php?action=1-3-0...
Sníh173
Přesně tak,pravá zima přišla 25.ledna,nyní příjde o něco dříve,za týden sobotu.(21.1)Po sobotě se bude dál ochlazovat dle výhledu do 30.1 bude teplota od -5 do -1°C,ranní kolem -8°C.Srážky méně časté.
Budu zvědav,jestli vůbec ovlivní ta teplá fronta zítra a jak..a další ve čtvrtek.(doufám že bude přecházet v noci na čtvrtek,přes den hned studená jako nyní pátek(13.1)
mužu se zeptat jaká byla situace a jaká je ted v čem je rozdíl já bych řekl že byla i horší?
ale možnost tu je že
honza13
Právě,stačit bude ta zítřejší teplá fronta,neví se jistě kde se projeví,jestli se projeví či bezesrážek se projeví.
sníh173
Pokud by přišla v noci ze čtvrka na pátek,by teploty se projevili v čechách noci a nad ránem ochlazení.Prodělal na to východ,kdy během rána se oteplovalo-až k večeru u nich ochlazení.
Tipujem, že zima bude aj v nasledujúcich týždňoch premenlivá, nestabilná. Európska časť Ruska stále nemá vyhliadky na trvalejšie vychladenie. Napr. v oblasti Moskvy majú teraz veľmi solídne zimné počasie, ale na budúci víkend sa čaká južné prúdenie a oteplenie. Na druhej strane južné prúdenie do Ruska by mohlo vyprovokovať severné prúdenie do západnej a strednej Európy. Každopádne si myslím, že nás čaká premenlivý február aj marec. Ale veľmi, veľmi rád by som sa v tomto mýlil
Koniec januára tak, ako ho o 11:56 SEČ vidí prognóza accuweather.com by sa mi každopádne pozdával
accuweather forecast
http://www.ceskatelevize.cz/teletext/ct/?page=173&...
bude zima
MARK
Já mám nejraději jaro, když se vše zazelená o ožije, tohle mrtvolno je děsivé a hnusné.
Nejhorší na tom je, že to mění jako na běžícím pásu, já jim už nevěřím. Jednou tak a podruhé tak. Věřte, že zítra to bude jinak, než to je dnes a možná to změní už večer. Pozitivní je, že jsme v polovině meteorogické zimy a to je dobře ...
Osobně se kloním k názoru Pedra Salazara. Když není Rusko prochlazené, stabilní zima podobná 2004/2005 nebude reálná. Navíc Atlantik má sílu a ..... uvidíme.
Atlantik zeslábne a bude zima nechápu lidi kteří nemají rádi sníh já sem včera večer se šel projít po městě my jsme měly poprašek a to bylo tak krásné že nechci jaro ani vidět samozřejmě chápu třeba řidiče že nechcou sníh a jinak ne je to nádhera!
honza 13
Ideálna zima pre prirodzený vývoj nasledujúcich období je primerane zasnežená s mrazmi maximálne okolo -10 až -15. Pre jarné obdobie je lepšie, keď sa topí snehová perina a rovnomerne zásobuje pôdu vlahou. Zavlaženie je totiž zabezpečené aj pre prípad, že by na začiatku nastúpilo suchšie počasie. Normálna zima naviac udržuje na primeranej úrovni stavy hlodavcov a diviačej zveri.
Je lepšie, ak sa zima vyčerpá v období január až marec. Pretože v opačnom prípade hrozia arktické vpády ešte aj počas apríla a mája. Mať v súčasnom období zasneženú krajinu s dennými mrazmi okolo -5 a s nočnými okolo 15 pod nulou je prirodzené a užitočné. A rozprávkovo biela krajina je určite príjemnejšia aj pre dušu, než to hnedé mŕtvo, ktoré bez snehu panuje...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.