Diskuse o počasí Přechod studené fronty/ sněhové bouřky 8.-9.12.
Sněhové bouřky jsem zažil dvě, bylo to někdy v první polovině 90. let, tenkrát jsem to ještě nezapisoval. Od té doby nic; Emmu jako sněhovou bouřku nepočítám, protože tehdy ve Zlíně jen pršelo.
Doufám, že aspoň něco zase připadne; po nádherné zimě minulý týden je to dneska fakt hnus-hustá mlha, mokro a špinavá nesouvislá pokrývka. Doufám, že Vánoce budou lepší.
Zatím to oteplení není nijak výrazné čekal jsem víc a jsem zatímn rád že sníh to nejhorší přežil ikdyž už hodně roztálo ale zbylo nám tu něco leží tu zhruba 5 až 8 cm z 25 cm co tu bylo ještě v neděli večer během tří dnu tak stačilo roztát 20 cm sněhu ale naštěstí díky inverze se teplota drží u +1°C podle aladina tu mělo byt už dávno přes +5°C uvidíme co teda v noci kdy má byt u nás na vychodě až +8°C což se mi nechce věřit že by tak vysoko teplota vystoupla během pár hodin ikdyž to tak vezmu tak LYSÁ HORA V BESKYDECH JE TEPLEJŠÍ NEŽ SAMOTNÁ OSTRAVA JE TO TÍM SMOGEM A MLHAMI KTERÉ SE VYTVOŘILY DÍKY TEPLEJEMU VZDUCHU VE VYŠŠÍCH VRSTVÁCH ATMOSFÉRY APROTO SE TO DRŽÍ LEHCE NAD NULOU NA LYSÉ JE JINAK +3°C
Jsem na tu frontu moc zvědavej a těšim se na to.Tak se chci zeptat jestli nás zde na jihu čech taky hodně ovlivní.Bydlím zde ve 419m.n.m a sníh tu docela taje máme tu už pouhých 7cm ted je zde ještě skoro +3°C.Tak jestli taky zde v této nadm.výšce při přechodu napadne do rána sníh a kolik kdyžtak kolik?Ráno bude asi hodně zajímavé toto bude klouzat ale mě to nevadí.
Jo jo, už se to začíná pomalu stáčet díky tomu severozápadnímu proudění já koukám zde, to mi tak nějak stačí
http://www.t-online.de/wetter/info/niederschlagsra...
Jsou tam docela silný odrazy
Tom91
My tez mame 7cm,jen na kopci je az 15cm ve Strakonici.Teplotu tez pomalu shodnou +2.5°C,mokro.
Jinak stale C.Budejovice kolem +5°C,Churanov to sami a Primda +3°C.
Srazky se uz priblizuji a uz se propadaji bliz k jihu,ale i tak sem to dorazi o neco dil nez na JZ,Z,SZ.Tam by to mohlo byt kolem 21h.
Snad tech 10cm napadne,at je na co koukat.Vyhled na sobotu zas nic moc,je to jeste daleko.Snad to zmeni uplne k lepsimu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.