Petr12 Ano je to tak já si myslím že napadne stejně nebo více než dnes v maximech dalších 20 cm na horách přes 30 cm sněhu aladin i GFS to předpovídá ale uvidíme do té doby se to ještě muže všechno změnit dobře že si ale toto téma založil
No vidim to jen na morave a ve slezsku, aladin sice dava srazky i na vysocina, ale model jako GFS a medard davaji silne snezeni jen na moravu a hl. slezsko, zde si proto myslim ze napadne 15-20cm snehu, tedy zatim to tak vypada
Dandy Ano na horách i více v beskydech to muže byt dalších 40 cm jako dnes ted jsem se díval na telvizní noviny a uváděli že v krušných horách leží 50 cm ale na lysé hoře už se to taky blíží k padesátce
Nakonec to bude po upřesnění třeba jinak. Sněžení třeba přijde, byť slabší i alespoň do východních Čech. I když tomu zatím nevěřím. Ale alespoň Vám spadne pořádně pro změnu na východě! Ale do pátku ještě bude dost aktualizací Aladina-tak se uvidí zase zítra a v pátek.
To GFS dává nejvíce srážek do Zlínského kraje. Ukazuje i výhodné teploty, v době sněžení by se měly pohybovat mezi -7 až -4°C. Dokonce na zítřejší ráno předpovídá pro Šumavu až -21°C, ale to je extrém.
Já bych ani nevyloučil, že se to srážkový pásmo dostane opět i do čech, protože to postupuje z jihu-jihovýchodu ze začátku spíše hodně na sever a až těsně u naší republiky se to má stočit na moravu...tak se klidně může stá, že nejvíce srážek dostane vysočina a pak by opět mohlo nějaké sněžení dostat střední čechy a zbytek moravy.....podle GFS je zatím postup fronty spíš severního směru
Prady Podle mě Níže začne postupovat tím samym zpusobem jako ta včerejší akorád více na severovýchod během noci začne opět slábnout bude to opět rychlé takže víc jak 15 cm nenasněží si myslím to další sněžení čekám v pondělí ale od západu na normální frontě
radek No právě, že bude postupovat dost podobně tak neni vyloučený, že zasáhne opět i česko...ten směr začne měnit právě až na jihu republiky...nebo zatim spíš: mělo by...
http://snih.in-pocasi.cz/ Tak co souhlasi Vam vyse snehu? U me urcite,tech 15 az 20cm je,na kopci(Podsrp nebo Kuridlo)-tedy nejvyssi bod ve Strakonicich mozna i 30cm. Tedko tem srazkam:Ano,Aladin predpovida srazky i na jih republiky,ale hlavni pasmo ma byt jv Morava,Zlinsko,dal.Zkratka vychod republiky.Neni vylouceno,ze vecerni vystup treba da i cechum neco dalsi varku.Je to na pohybu nize,vytvareni nize a kde presne.To se jeste tak nevi,ale prave vetsi pravdepodobnost to je vychod republiky.
Tak čhmú vydal výstrahu na novou sněhovou pokrývku a to i pro jihočeský kraj na novou sněhovou pokrývku takže by i zde mělo sněžit a pro kraje na severu a západu vydal výstrahu na silný mráz.