mám za to, že tentokrát to půjde opět spíš přes záp. Slovensko. Na jednu stranu dobře - teplo bude na východě, mráz u nás, ale srážek na západě bude asi méně. V pátek to vypadá také zajímavě. Ty níže se naučili chodit stejnou cestou
space Doopravdy to vypadá, že by sněžení mělo přecházet více východně, než se předpokládalo. Myslím, že to hlavní se odehraje na Vysočině. Taky mě navíc zaskočilo, že to přichází nějak dřív. Mělo to překročit hranice až asi v 16:00 a u hranic to je už teď.
kubais Vypadá to, že Havířov si se sněžením užije, jelikož to pásmo postupuje více východně, než se předpokládalo. Odhadoval bych u vás tak 5 - 10 cm sněhu.
Kurňa to je nádhera...nejvíce srážek za 24h ve středních čechách a Praze....já se snad zbláznim, my tu opravdu budem mít půl metr sněhu jak sem říkal před týdnem
Marek Jo, ale GFS s tim počítá, že první srážky půjdou na Moravu, ovšem to nejsilnější ukazuje jak Aladin tak GFS až na odpoledne a do toho je ještě brzy
To je model Wetterzentrale? Neměj mě, prosím, za zlého proroka, ale vzhledem k velikosti zobrazeného území je pro něj 50 km nic. Srážky navíc míří více na východ, než se předpokládalo. Ale i přesto, přeji hodně štěstí.
Marek Však ono to do čech má přijít až tak za 3 hodiny a vytvářet se to bude až nad naší republikou..ty odrazy co vidíš v rakousku a jdou na moravu jsou dost možná podobný těm pondělním a realita je uplně jiná co se týče skutečných srážek Jinak přikládám předpověď pro Prahu, která vyšla na pondělí přesně jak tady na den dopředu říkali, tak uvidíme jestli jim to vyjde i dnes...zatim se tak všechny modely shodujou... http://www.myforecast.com/bin/expanded_forecast_15...
Prady Pravděpodobně máš pravdu, jelikož jsem se teď díval na slovenský a maďarský radar. Tam bylo nádherně vidět, jak se to srážkové pásmo stále vyvíjí. Vypadá to, že se to doopravdy bude i nadále vyvíjet. Omlouvám se.
Marek Určitě se to sněžení nevyhne moravě...já bych řekl, že 10cm by vám mělo připadnout určitě...jen jsem teď koukal na satelitní snímky a ta nejmasivnější oblačnost jde opravdu na střed čech a zatim je někde na rozhraní rakouska a německa... http://www.myforecast.com/bin/expanded_forecast_15...