Diskuse o počasí Další sněžení již ve středu 1.12.2010
Neboj
Tak od JZ prichazi 2.cast nize Kathariny.I kdyz jsou slabe odrazy,snezeni bude trvale az do rana,pak se uvidi.Napadne kolem 10cm,na horach mozna jeste 20cm.1. cast Kathariny bylo rychle a silne pro jih,jv a v republiky,na ostatni uzemi stale a ted ta 2.cast Kathariny bude spis pomala od jz cech az na sever.
Prady
uplne s tbeo usouhlasim praha brevnov a vubec celap raha je zasypana jak osvine tech 40 az 50 cm taky souhlaism !!! neskutecne snehu tu je ! dyt sypalo uplne mega moc !! a taky odufgam ze jeste bude protoze ted to nejak ustalo
prikladam foto kteroy jsme prodil pred chvili z cesty domu ! praha 6 - brevnov
to oc vidite ten snih na hcodniku a aute ot napadlo za dnesek
Šumperk.
Zde sněžení asi před hodinou přestalo,napadlo kolem 10 cm, což je tady celková pokrývka. Teplota je -6,8°C, fouká slabý JV vítr. Možná ještě něco málo připadne ale nic hrozného. Hlavně už začít odhrnovat,nečekat až se silnice stanou nesjízdné a následně i tady vyhlásit kalamitu abychom byli "in".
Tak přes noc ještě pár cm nasněžilo a ještě teď přijemně chumelí!!!!! Neskutečné!!! Já odhaduji celkovou sněhovou pokrývku zatím na cca 50-55cm. V životě jsem tu nezažil tolik sněhu! Prognozy se naplnili co jsem si myslel už před týdnem
Všechno natáčim! Jak bude čas tak udělám z pondělního a středečního sněžení celkové video....
Tak tady v Jundrově nakonec sněžilo od 11:30 do 17:30 silně, přechodně mírně, od 13:30 do 14:30 byla dokonce sněhová vánice. Od 17:30 do 20:00 sněžilo slabě, od 20:00 dále nesněžilo, až v 1:30 přišlo další mírné sněžení a trvalo do 3:00. Od 11:30 do 20:00 napadlo 12,8 cm sněhu, v noci dalších 1,6 cm. Celkem tedy 14,4 cm nového sněhu a celková sněhová pokrývka k dnešku je již 22,8 cm sněhu. Aby na začátku prosince bylo tolik sněhu, to jsem ještě nikdy nezažil. Loni jsem to zažil, ale to bylo v polovině ledna. Letos to je už na začátku prosince. Jsem z toho naprosto nadšený.Prady
To máš více jak 2x tolik co já. Ale vzhledem k tomu, že jsem na jižní Moravě, tak mi mých 22,8 cm sněhu stačí. Jinak v Praze je asi velká kalamita s tím množstvím sněhu.?;-
Jinak aktuální stav z Jundrova je polojasno a teplota -7,4°C, tlak 1007,5 hPa a vlhkost 89%. Sníh se všude třpytí a čeká nás krásný den, vypadá to.
tom791
No, v Jundrově už je +0,3°C. A co se sněhu týče, tak zde s 22,8 cm sněhu se taktéž velmi blížíme lednu letošního roku, kdy bylo něco mezi 25 a 30 cm. Jestli zítra napadne 10 cm, tak máme překonaný rekord z ledna. Na jistotu by vlastně stačilo i 8 cm. To by mě v životě nenapadlo, že už 2. prosince bude v Jundrově 22,8 cm sněhu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.