Tak momentálně chumelí a chumelí, teplota -1°C, nového sněhu téměř 10-15cm + 3-4cm starého a ted se nad středníma čechama a prahou uzavřeli srážkový mraky...čekám přes den možná ještě dalších 15cm sněhu
radek Je to fakt zajímavý...já to pozoroval a odrazy na mapě byly ale silný na většině moravy, jenže ty úhrny skutečný fakt nic moc....tady teda sněží průběžně celou noc a už je to tu jak v pohádce všechno obalený sněhem a sype jak blázen.
radek No řekněme, že se to zvětšuje, ale pořád se to drží spíš v čechách to nejvýraznější....teď jsem byl venku a začíná pěkně přituhovat a mění se to v prašánek
Petr12 Hah já to říkal jak s tou moravou tak s čechama...na moravě místy déšť, rychle to přejde....v čechách hlavně ve středních, praze a na západě srážky trvalejší ve sněhu. Jinak momentálně západní část prahy cca 15-18cm sněhu.
Celkove tahle nize nic moc,normalne snezeni,tohle neni kalamita,hlavne jih a jz uzemi.Tam nasnezilo max.10cm,jinak nejvic stredni cechy az 20cm(tam se to da povazovat za kalamitu,kdyz normalne maji potize uklizet snih,kdyz napadne jen 5cm)a jih,jv Moravy a vysocina.Nevim,jak na horach,ale do rana tam urcite nenapadlo 30cm,max.20,mozna i min. Dalsi vyrazne snezeni,rek bych jeste vyraznejsi nez tahle bude uz noci uterka na stredu,zrychlila se a srazkove pole,pekny odraz.
Pred chvili jsem byl venku,tak jsem zjistil kolik napadlo od nize Jenny.Od vcerejsi 18:30 do dnesni 8:00 ranni napadlo 6cm.Tak celkove ve Strakonici je 8cm.
Sice si tu hrůzostrašnou kalamitu představuji trochu jinak. Toto se normální začátek zimy.Ikdyž někde napadlo trošku víc než jiné roky. Ale o čem by novináři psali? Když je v titulku slovo "KALAMITA" dokreslena loňskou fotkou z archivu...No nekup to
Já ze západní části Prahy můžu hlásit kalamitu...20cm sněhu, silničáři nestíhají a v polích se tvoří těžko průjezdné závěje...byl sem se projet a nebyl to žádný medík ....do večera se čeká až 10cm dalšího sněhu.