Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011
Jak tady tak čtu, tak se před těmi chladnými až mrazivými rány rozdiskutovalo opět o zimě. Souhlasím s těmi barvami-je to tak. Doufám, že zima bude pěkná. Podle předpovědí to tak vypadá. Ale upřímně si myslím, že nás počasí může překvapit v zimě čimkoliv. A tím samozřejmě myslím-pravou extrémní zimou. Ale abychom to tady nezakřikly a zimu neodvolaly!
Ano, je to tak 50 cm je opravdu víc jak extrémní množství které jsem ještě nikdy za tak krátkou dobu nezažil , a s tou zimou raději opatrně abychom ji opravdu nezakřikli , mluvíme o sněhu a mrazech a co tak začít zase mluvit o oblevách o teplejších zimách apodobně abychom to trochu srovnali hned začnu tím že časté oblevy byvají především na Vánoce a poslední roky byvají Vánoce většinou blátivé bylo i období kdy přišlo tzv teplotní rozdíly kdy v čechách mrzlo a na moravě bylo i nad nulou a do sněhu pršelo v noci to pak trochu přimrzlo a vznikl takový ledový škraloub
Jsem zvědavý čím nás zima překvapí, jestli bude teplá s hlubokými tlakovými nížemi(vichřice, pamatuji na orkán kyrill a na emmu při kterých byly dost silné bouřky) nebo jestli bude zima studená s hromadami sněhu a silnými mrazy. myslím že letošní extremní počasí bude pokračovat a nebude jenom jedno nebo druhé ale bude obojí.
Pavell
víš co je to blizzard??? ani při blizardech je intenzita srážek 50mm/h nemožná!!! Blizzard je husté sněžení (max. do 10¨mm/h a to už je opravdu silné sněžení) při silném větru (v USA minimálně 54km/h) po dobu minimálně tří hodin. Něco více tady (pouze pro ty kdo umí anglicky) URL
Pavell
Přesně, vzpomínám. Tak já myslím, že v každé zimě by se nějaké extrémy našly. Někdy ty skutečně zimní, někdy to, že je nadprůměrně teplo a řádí třeba větry či deště a někdy oboje-oblevy a povodně a poté opět náledí a sníh. Možná, že to letos bude jinak, ale já myslím, že i letos určitě bude počasí přes zimu neméně zajímavé (na 99%), jako bylo přes období letní.
na sněžce je bílo a teplota pod nulou
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.