Diskuse o počasí Jaká bude zima 2009/2010 ?
tu v prahe uz zacina a zajtra sa mozu objavit aj burky som zvedavy zatial to nad severnym nemeckom je najsilnejsie vyzera to slubne
ty kokos myforecast hlasi na nedelu 7.2. pre telgart az -30st. ja viem ze to je este daleko ale to by bola najchladnesia zima za poslenych 50 rokov ved aj zima 28/29 zacala nevinne az napokon teplota spadla az na -41st. a ked sa k tomu prida sneh ktory napadne stvrtok piatok sobotu tak je to
ty voe zavidim Rumunom buduci tyzden im ma sypat jak o zivot take pecka zrazkove pasma co tam prechadzaju neni mozne na buduci utorok heavy snow a 36 centi za den a dalsie dni tiez podobne sa maju zavidim
no to Rumunsko nebude tak žhavé, GFS jim dává max kolem 50mm srážek ale stím že to může přejít do deště protože teploty půjdou k nule jak už to tak bývá u těch níží, navíc nic není rozhodnuté a klidně se může stát že ta níže půjde o 400km západněji a chumelenice bude na Moravě a na Slovensku
jn ale zas by si to probrouzdila moravou a slovenskem a ja byhc zas jenom penil ze v praze nespadlo nic a tam maj kalamitu kez by se opakovala situace jako 8.1 kdy ta nize byla nucena jit i pres cechy od toho stredozemniho more v zime byva fakt dobre snezeni pokud to nejde do deste
jo jo jo tak na toto som cakal styri roki uz od rana 05:00 tu snezi jak o zivot sem tam spomali ale potm zase intenzivne teraz o 14:00 zacalo este viac a teraz je vonku 7cm snehu od piatej snezi a teplota v noci o 02:00 bola -13,5st a rano o 7:00 bolo -10,5st. a teraz o 14:00 je -6,5st. a snezi a snezi konecne a este co to bude v sobotu
bodaj by to vyslo D
http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn28817.png
-16 / -32 D
Zima se jeví zatím velmi dobře! Možná bude i lepší než zima 05/06!
JanK42 : to on obcas prehana skeminem on je taky GFS pred par dnami hovoril ze to vidi na 50 az 70 cm ale vazne maximalne ked by byval niekde na salasi
Teplota ve Strakach je 3 stupne nad 0,jelikoz taky slunicko kouka pres mracna,no od vcerejska je znat to otepleni,...Ted doufam ze vecer aspon napadne tech 5 cm snehu noveho,jinak je ted tak do 10cm.
Prehanky co meli byt tak fakt nic moc,ty prehanky byli jen mistemi republiky a skoro na stejnem miste
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.