Jedna poznámka k názvu diskusie: nie náhodou klimatické zmeny?
Počúval som pána Lapina v rozhlase a neviem o tom, že by hovoril, že oteplenie o 4°C má prísť v najbližších 10-tich rokoch.
Tornáda sa už v SR av ČR vyskytujú, len ich nie je tak veľa a nie sú takej intenzity ako napr. v USA a u nás sa viac hodí názov tromba. Vznik malej tromby som pozoroval v roku 2003 (http://meteoinfo.sk/Info/apr_2003_okres_senec.PNG ). K zemi sa však nedostala.
Existujú aj iné teórie, ktoré hovoria o ochladení a tiež sa nedajú vylúčiť, ale faktom je, že sa otepľuje.
Diskuse o počasí Klimatologické zmeny na Slovensku
ano otepluje sa a to bude znamenat ze budu kazdi rok silnejsie burky ako aj rok 2008 budu silnejsie burky ako v roku 2007
a to tornano do 10rokov pridel lebo teplota ide hore a nie dole
podle mého názoru,bouřky,silný vítr, i ty slabé tornáda, orkány a pod. tu byly od nepaměti a budou tady ve stejné míře jako doposud,jen se o tom příliš nemluvilo, z důvodu také ne příliš kvalitní komunikace a podobně.To samé platí také pro povodně,byly tu a budou tu.Velká změna v počasí by přišla kdyby zanikl Golfský proud, kdyby se ochladil a přestal by smičkově proudit. To by přineslo hodně velké změny, pozor ale i to se může stát. zatim jevy které vídáme ted jsou z cela normální jak tomu bylo vždy,
je to můj názor a nikomu neberu jeho
Mate pravdu.Oteplenie o 4`C je jeden z najhorsich scenarov do konca storocia.Par `blaznov` si to vysvetlilo po svojom.Inak zdielam nazor pana `jaroslavec`.
anonymní
vsak uvidime ake budu tietorocne burky a potom hovor nieco hej
ok...v novembri vypracujem statistiku,ked ma zaveje snehom
anonymní
kej aj niaki ten snech v novembri bude
No já si myslím, že klimatické změny tu byly od nepaměti a ve středověku taky bylo dost teplo o dost více než teď a grónsko bylo zelená země jak ji pojmenovali vikingové. Potom zase přišlo prudké ochlazení a jejich osady zanikly pod tíhou sněhu a ledu. Podle mého názoru bylo i v minulosti dost různých jevů, které se objevují teď jenže žilo o dost míň lidí, většina krajiny byla neobydlená a nebyly žádné přístroje, které by zaznamenali tyto jevy. Docela se zajímám o historii a četl jsem několik knih, které jsou o nadpřirozených jevech, které si vysvětlovali naši předkové právě těmito jevy.
Teď každý mluví o GO ale už se zase objevují informace o době ledové díky snížení počtu skvrn na slunci. Jina čím teplejší léto tím více bouřek. Nashledanou
Matej Milko ma zle pochopil...povedal som, ze v najblizsich niekolko desiatok rokov..nie v najblizsich desiatich....
ZAPOJTE SVOJE MOZGOVE závity páni.......Az potom píšte!!!
Vdaka za upozornenie p. Matej Milko
dobree
Anonymní
To som nemyslel na Teba a ani na Jaroslavca to nebolo......ale najmä pre zaujimavost Mateja Milku!
a este to mohlo byt pre jedneho anoníma
Anonymní
presne.,..jelo??Nebo ceskej anonymní..
Sauron
tvůj názor nemá chybu, jak jsem již říkal, bouře lijáky záplavy silné vichry byly!!! a budou!!!!! jenomže se o tom moc nemluvilo, mohl bych tady vyjmenovat datumy silných bouří tornád a záplav, z dob kdy ještě ani naši dědečkové nebyly na světě, kolikrát Praha byla zatopená a jiné města.u tohoto tématu bych zůstal rači při zemi,. jinak puma a jiní kolegové se slovenska, vaše názory vám neberu a každý má právo mít ten svůj
puma979
weather
ano pre českeho
jaroslavec
JO, to mas pravdu, ale vies, mne osobne, napriklad aj jeden anonym neverí, ze slabe tornada mozu byt. Ved, uz dnes sa vyskytuju orkany, ktore uz davnejsie boli, v Piestanoch sa raz vyskytlo tornado na jednom sidlisku, bolo to cca pred dvomi-tromi rokmi....Uz si nepamätam, ale doufam, ez nie si nahnevany, rozhorceny, jako nektori, kterí poperaju realitu i buducnost naseho pocasia.
puma979
weather
ja tebe verim
ved ked je to oteplovanie silnejsie su silnejsie burky a to uz aj tornado
A TENTO ROK MA atlantický ocean viparit 16-ja neviem presne tropickich burok a 4 hurikany tak to je ovlea dost ako minuly a za 10rokov pride tornado povie ty to kazdi len ja za to nemôzem ze nikto tu nerozmisla okrem niktorych
Anonymní
Ano, vdaka. Cest vynimkam tommm,
Idem do vane..zachvilku pridem..tak o 15 minut!
Vyhliadka počasia na dni: 1.3. až 31.3
Do našej oblasti bude prúdiť teplejší vzduch. Budeme to pociťovať hlavne v denných teplotách, ktoré budú stúpať aj nad hranicu +10°C. Nočné teploty by nemali padať pod bod mrazu.
obdobie by malo byť zrážkovo: nadpriemerné teplotne: nadpriemerné
AKTUALIZÁCIA: 7.3.
No nie je toto somarina z jednej nemenovanej web stranky???Ved Marec ma byt teplotne i zrazkovo priemerny mesiac...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.